Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na büyük misilleme! Herkesin atladığı o detay

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na büyük misilleme! Herkesin atladığı o detay

Murat Kurum'un yeniden bakanlık görevine getirilmesinin Ekrem İmamoğlu'na karşı bir hamle olabileceği iddia edildi.

Resmi Gazete’de gece yarısı yayımlanan kararnameyle, Mehmet Özhaseki'nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na eski Bakan Murat Kurum atandı. Kurum'un yeniden bakanlık koltuğuna oturması büyük yankı uyandırdı.

SEÇİMLERİN ARDINDAN GERİ DÖNÜŞ

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Kurum, oyların sadece yüzde 39,59'unu alabilmiş, mevcut başkan Ekrem İmamoğlu ise 1 milyondan fazla oy farkıyla seçimi kazanmıştı.

NİSPET Mİ MİSİLLEME Mİ?

Gazeteci Altan Sancar, Sözcü TV’de konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Kurum'un yeniden bakanlık görevine getirilmesinin Ekrem İmamoğlu'na karşı bir hamle olabileceğini belirtti. Sancar, "Seçimi kaybettiği Ekrem İmamoğlu'na bir nispet mi diyelim artık bir misilleme diyebileceğimiz bir durumu da AK Parti gerçekleştirmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm, her iki ismin de seçim vaatleri arasında önemli bir yer tutuyordu. Sancar, Kurum ve İmamoğlu'nun bu konuda nasıl bir işbirliği içinde olacağını, önümüzdeki haftalar ve ayların en önemli tartışma konularından biri olarak gördüğünü belirtti.

"DOĞRUDAN ERDOĞAN'IN BEKLENTİSİYLE..."

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin hem sağlık sorunları hem de Murat Kurum'u yeniden göreve getirme amacı, görevden alma kararında etkili oldu. AK Parti kaynakları, bu değişikliğin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi ve sermaye çevrelerinin beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini belirtiyor.

GÖZLER İSTANBUL’DA

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'na karşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetmiş olsa da, yeni görevlendirme ile İstanbul'da önemli konularda söz sahibi bir pozisyona getirildi. Özellikle boğaz bölgesi ve kentsel dönüşüm projelerinde etkili olacak. Gazeteci Altan Sancar, bu durumu AK Parti'nin İmamoğlu'na karşı bir misillemesi olarak değerlendiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.