Evli erkek ile bekar erkek arasında şaşırtan fark ortaya çıktı! Erkekler bu haber sizin için

Evli erkek ile bekar erkek arasında şaşırtan fark ortaya çıktı! Erkekler bu haber sizin için

Kanada’da yapılan bir araştırmaya göre evli erkeklerin, bekar erkeklere kıyasla daha sağlıklı yaşlandığı ortaya çıkarken, kadınlarda ise bu durumun tam tersi olduğu görüldü.

İnişli ve çıkışlı olan evlilikler hayatınızı bir çiçek gibi soldururken çarpıcı bir araştırma Kanada’dan geldi. Yapılan araştırmaya göre evli erkekler bekar erkeklere göre daha sağlıklı.

5r4.jpg

Evlilik, çiftlerin hayatlarını birleştirerek sorumluluklarını artırdığı bir dönem. Bu süreç, zaman zaman zorluklar ve mutluluklar getirir. Hatta sağlığınızı da etkiler. Kanada'daki araştırma, evli erkeklerin, daha sağlıklı yaşlandığını ortaya koydu. İlginç bir şekilde, bu durum kadınlarda tam tersi bir sonuç verdi.

54r5.jpg

Toronto Üniversitesi'nden araştırmacıların yürüttüğü üç yıllık çalışma kapsamında, 60 yaş ve üzerindeki 7 bin 600 Kanadalının yaşlanma süreçleri incelendi.

ŞAŞIRTAN EVLİLİK ARAŞTIRMASI

Araştırmanın sonucuna göre, evli erkeklerin bekarlara oranla iki kat daha sağlıklı yaşlandığı tespit edildi.

640xauto.webp

KADINLARDA TAM TERSİ ÇIKTI

Evliliğin kadınlar üzerindeki etkisinin farklı olduğu görüldü. Bekar kadınlar, evli, dul ya da boşanmış kadınlara göre daha sağlıklı yaşlanıyordu. Araştırmacılar, ideal yaşlanmayı "günlük aktiviteleri engelleyen ciddi fiziksel, bilişsel, zihinsel veya duygusal sorunlardan uzak kalma" olarak tanımladı ve "yüksek düzeyde mutluluğun, fiziksel ve zihinsel sağlığın" yaşlanma üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu belirtti.

gft.jpg

Toronto Üniversitesi'nden Profesör David Burnes, "Evli bireyler, birbirlerini sigarayı bırakma ya da düzenli egzersiz yapma gibi sağlıklı alışkanlıkları benimsemeye ve sürdürmeye teşvik edebilirler." şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Bu araştırma, International Social Work dergisinde yayımlandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.