EYT'lerden yatırım alternatifleri 

 EYT'lerden yatırım alternatifleri 

Emeklilikte yaşa takılan binlerce kişi emeklilik hayaline kavuştu. Tazminatını alan eytliler maaşlarını değerlendirmek için farklı kanallara başvurmaya başladı. Borsa da işlem yapan çok sayıda eytliyi uzmanlar uyarıyor.

CNN TÜRK''ün haberine göre, Son bir haftada 600 bin yeni yatırımcı borsaya geldi. EYT ile emekli olanlar tazminatını aldığı gibi borsaya koştu. Ekonomist Artunç Kocabalkan, "Borsaya çok ciddi bir ilgi oldu. 4 milyona yaklaşan yatırımcı sayısının artmasının nedeni buydu" şeklinde konuştu. 

YATIRIMCI SAYISI 600 BİN ARTTI

Borsa İstanbul''a yatırımcı akını hız kesmeden devam ediyor. Resmi rakamlara göre yatırımcı sayısı bir haftada 600 bin arttı, 4,5 milyonun üzerine çıktı. 

"BORSAYI TANIMADAN İŞLEM YAPMAYIN"

Ekonomist  Kocabalkan, yeni borsa yatırımcısı olan EYT''lileri uyardı. "Borsayı tanımadan borsada yatırım yapacağım diye emekli paranı, EYT''ni borsaya getiriyorsan zaten baştan kaybetmeyi kabul ediyorsun demektir. Küçük yatırımcı değil, küçük kumarbaz mı olmak istiyorsunuz? Önce kendinize bu soruları soracaksınız. Buraya koyacağınız para, ihtiyacınız olmayan bir para olması lazım. Unutabileceğiniz bir para olması lazım" diye ifade etti. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.