EYT'nin ardından bankalar vitesi yükseltti! 25 bin TL olabilir!

EYT'nin ardından bankalar vitesi yükseltti! 25 bin TL olabilir!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından bankalarda da hareketlilik başladı. TUKONFED Başkanı Ölmez, promosyonlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

EYT müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete''de yayımlandı. EYT''liler için sadece maaş müjdesi değil bunun yanı sıra promosyon müjdesi de var. Promosyon teklifleri son aylarda iştah kabartsa da Mart ayına geldiğimizde bankalar vitesi düşürdü ve maaşlar yükselmesine rağmen teklifler de artış sağlanmadı. Lakin EYT''nin gelmesiyle birlikte uzmanlar bu rakamın artabileceğini iddia ediyor. Şu sıralar 7 bin 500 - 10 bin lira civarında dolaşan promosyon ödemelerinde bankalar vites arttırabilir. Konu hakkında TUKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez açıklamalarda bulundu.

REKABET KIZIŞACAK VE 25 BİN TL''Yİ BULACAK

TUKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez ise TV100’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şu anda promosyonlar 7 bin 500 lira ile 10 bin lira arasındadır. Önümüzdeki günlerde bu rekabet kızışacak ve rakam 25 bini bulacak diye düşünüyorum. Çünkü 2 milyon 500 bin yeni müşteri her ay 14 milyar TL ucuz kaynak bankalara aktarılacak. Bu bankalar için önemli bir kaynak. Sadece verilen promosyon değil bankanın sağlayacağı diğer ek avantajların da değerlendirilmesi lazım.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.