Ezgi Apartmanı ile ilgili korkunç iddia

Ezgi Apartmanı ile ilgili korkunç iddia

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan, zemin katındaki pastanede kolonunun kesildiği bilirkişi tarafından tespit edilen Ezgi Apartmanı'nda hayatını kaybeden 36 kişinin yakınları, enkaz başında toplanıp açıklama yaptı. Ailelerin avukatı Uğur Biricik, yeni bir iddiada bulunarak korkunç detayı açıkladı.

Alparslan Türkeş Bulvarı''nda bulunan 18 daireli Ezgi Apartmanı, 6 Şubat''ta meydana gelen depremde yıkıldı, 36 kişi enkaz altında hayatını kaybetti. Binanın zeminin bulunan pastanenin tadilat sırasında kolon kesildiği, kirişlerde, tablada ve perde betonda tahribat yapıldığı iddiaları üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı''nca soruşturma başlatıldı. Soruşturmada görevlendirilen bilirkişi, yaptığı incelemede 40 santimetre çapında kolon kesildiğini, zemin kat perde taşıyıcı elemanlardan 50X70 santimetre ebadında kuzey perde sınırında kesilerek boşluk açıldığı ve karot numunelerin ortalama değerinin 18,8 olduğu belirtildi.

KERVANCIOĞLU: KOLON KESMEDİK

Soruşturma kapsamında pastanenin ortakları Sami Kervancıoğlu ile Mustafa Pekel''in ifadeleri alındı. Kendisinin şirketin pazarlama işlerine baktığını, iş yerlerindeki değişikliklerle ilgili Mustafa Pekel''in ilgilendiğini belirten Kervancıoğlu, iş yerinde kolon ve perde duvarı kesme gibi herhangi bir tahribat yapılmadığını belirtip suçlamaları reddederek, "Depremden sonra mimarlarımız ve ortağım Mustafa Pekel ile konuştuğumuzda konuya vakıf oldum. Biz kolon falan kesmedik, sadece dekoratif olarak kullanılan bir döner merdiven vardı, onu kaldırdık" dedi.

Mustafa Pekel de ifadesinde Sami Kervancıoğlu gibi suçlamaları reddetti. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Sami Kervancıoğlu ile Mustafa Pekel, yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. (DHA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.