Fatih Portakal’ın alacağı emekli maaşı dudak uçuklattı ’10 bin TL alan emekliler acı acı gülümseyecek’

Fatih Portakal’ın alacağı emekli maaşı dudak uçuklattı ’10 bin TL alan emekliler acı acı gülümseyecek’

Fatih Portakal, emekli maaşını hesaplarken kendi maaşını da hesapladı. Çıkan rakam ise dudak uçuklattı.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği temmuz maaş zammı belli oldu. Ünlü gazeteci Fatih Portakal, en düşük emekli maaşını hesaplarken kendi emekli maaşını da açıkladı. Portakal, “34 bin TL alıyordum. 38 bin 408 TL’de benim elime geçecek” şeklinde yanıtladı.

EMEKLİLER GEÇİM SORUNU YAŞIYOR

Yüksek enflasyon neticesinde hayat pahalılığı emeklileri olumsuz anlamda etkilemeye devam ediyor. 19 bin TL açlık sınırının olduğu ortamda en düşük emekli aylığının 10 bin TL’de kalması tepkilerin ana odağı oldu. 10 bin TL ile geçimin zor olduğu dönemde emekliler ise ekstra zam yapılmasını talep etti.

emekli-8.jpeg

IŞIKHAN KONUYU KAPATTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşların ekstra refah payının olmayacağının altını çizdi. Bu noktada 6 aylık enflasyon farkı gösterildi. Emeklilere merhem olmaktan öteye gitmeyecek olan maaş zammına ilişkin uzman isimlerde açıklamalarda bulunuyor.

6 aylık enflasyon farkına göre emeklinin yüzde 24,73 maaş zammı kesinleşti. Merkez Bankası’nın beklentisinin altında çıkan enflasyon farkı uzmanları da şaşırttı.

emekli-5.jpg

PORTAKAL’IN MAAŞI DUDAK UÇUKLATTI

Ünlü gazeteci Fatih Portakal, en düşük emekli maaşının 12 bin 473 TL olacağını söyledi. Portakal maaşlara ilişkin konuşurken kendi maaşını da açıkladı. Portakal’ın aldığı maaşı duyanlar inanamadı. Portakal, “Yüzde 24,73 zam alacaksınız. 10 bin TL maaşınız 12 bin 473 TL olacak. 20 bin TL emekli aylığı alıyorsanız 24 bin 946 TL eline geçecek. Kendi maaşımda 34 bin TL alıyordum. 38 bin 408 TL’de benim elime geçecek. Memur emeklileri de yüzde 19,31 oranında zam alacak” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.