Fenerbahçe'den şike davası rövanşı! Devlete tazminat davası açtılar

Fenerbahçe'den şike davası rövanşı! Devlete tazminat davası açtılar

Fenerbahçe 2011 yılında geçirdiği şike soruşturmasında yaşadığı maddi ve manevi kayıpları için devlet hazinesine tazminat davası açtı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz 2011 tarihindeki yaşanan şike soruşturması sürecinde yaşadığı maddi ve manevi kayıplar için devlet hazinesine tazminat davası açtı.

Kulübün avukatları tarafından, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dava dilekçesinde, Fenerbahçe'nin manevi kaybı için 100 milyon TL, maddi kayıpları için ise 50 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar 756 milyon TL) olmak üzere toplamda 1 milyar 856 milyon TL tazminat talep ettiği belirtildi.

Elde edilen bilgilere göre, söz konusu dilekçede, Fenerbahçe'nin Türk sporuna 100 yılı aşkın süredir büyük hizmetler sunduğu ve kulübün hem ülkede hem de yurt dışında 25 milyondan fazla taraftarının bulunduğu da ifade edildi.

Söz konusu dilekçede ayrıca, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın 2011 yılında lig maçlarıyla ilgili olarak Fenerbahçe ile ilişkilendirilen kişilerin şike veya teşvik primi faaliyetlerinde bulunduğunu iddia ettiği detaylı bir şekilde anlatıldı.

Dilekçede ayrıca, Fenerbahçe'nin bu süreçte büyük maddi ve manevi zararlar yaşadığı, iki farklı dönemde Avrupa kupalarına katılamayarak telafisi olmayan büyüklükte zararlara uğradığı ifade edildi. Fenerbahçe, talep ettiği tazminatın ödeme tarihindeki kur üzerinden hesaplanarak TL karşılığını talep ettiğini de dilekçesinde belirtti. Kulüp ayrıca, mahkemeden itibarının da iadesini talep etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.