Fethullah Gülen'in cenazesindeki o görüntülerin sırrı anlaşıldı: FETÖ'cülere tek tek mesaj atmışlar

Fethullah Gülen'in cenazesindeki o görüntülerin sırrı anlaşıldı: FETÖ'cülere tek tek mesaj atmışlar

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in cenaze törenindeki tuhaf görüntülerin ardındaki sır gün yüzüne çıktı.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in cenazesinin nerede gerçekleştirileceği son ana kadar gizli tutuldu.

Cenazeden saatler önce FETÖ mensuplarına WhatsApp üzerinden "Yüzünüzü gizleyin!" mesajı gönderildi. Bu tavsiyeye uyan katılımcıların şapka, maske ve gözlük takarak kendilerini gizlemeye çalıştığı görüldü.

1080xauto-19.webp20 Ekim'de öldüğü duyurulan Gülen’in cenazesi, New Jersey'deki Skylands Stadium'da yapıldı. Törene katılanların bir kısmı, yüzlerini gizlemek için çeşitli eşyalar kullanırken, bazıları basın mensuplarını görünce yüzlerini elleriyle kapatmaya çalıştı. Törenin detaylarının son ana kadar saklanması, katılımcılarda güvenlik kaygılarını artırdı.

1080xauto-18.webpGülen'in cenazesi, Pensilvanya'daki çiftliğin bahçesine gömüldü ve bu işlem sınırlı bir katılımla gerçekleştirildi. Gülen’in ölümünün ardından örgüt içinde liderlik ve mali kontrol konularında ciddi kavgalar yaşandığı belirtiliyor.

728xauto-32.webpÖrgüt içinde meydana gelen bölünmeler, özellikle "Uzun Cevdet" lakaplı Cevdet Türkyolu'nun Gülen'in sağlık durumunu kontrol altında tutma çabalarıyla daha da derinleşmiş durumda. Bu durum, örgütün üst düzey isimleri arasında parasal kontrol mücadelesine yol açtı.

728xauto-33.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.