FETÖ’nün Pensilvanya'daki çiftliğinde gizemli mezar detayı dikkat çekti

FETÖ’nün Pensilvanya'daki çiftliğinde gizemli mezar detayı dikkat çekti

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çiftliğinin drone çekiminde mezar detayı dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen tarafından yapılan bir paylaşımla gündeme gelen "kaçırılma" iddiası, örgütte adeta bir kaos yarattı. Ebuseleme Gülen, amcasının "bilinmeyen bir yere" kaçırıldığını öne sürerken, bu iddialar örgüt yandaşları arasında infiale yol açtı.

GÖRÜNTÜLER İDDİALARI GÜÇLENDİRİYOR

Edinilen bilgilere göre, Gülen'in uzun yıllar kaldığı Pensilvanya'daki örgüt merkezinde dron kamerasına yansıyan görüntüler, iddiaları güçlendiriyor. Görüntülerde, daha önce kalabalık olan otoparkın boş olduğu, misafirhanelerde kalanların taşındığı ve silahlı güvenlik görevlilerinin yer almadığı görülüyor.

fetooooo.webp

FETÖ MERKEZİ BOŞALTILDI

Ebuseleme Gülen'in iddiasının ardından, örgüte ait yayın organlarında adı "Golden Generation Worship& Retreat Center" olarak geçen FETÖ merkezine ziyaretlerin durduğu ve çiftlikteki misafirhanelerde kalanların bulundukları evleri boşalttığı belirtildi. FETÖ üyelerinin yoğunlukla yaşadığı Saylorsburg ve Wind Gap gibi kasabalarda yer alan ve örgüt üyelerini tanıyan bazı yerli esnaf da bir süredir kampa gelen giden kimse olmadığını belirtirken, çiftliğin satılığa çıktığı yönünde duyumlar aldıklarını bildirdi.

Dron çekimlerine yansıyan görüntülerde de çiftlikte daha önce boş yer olmayan otoparkta sadece birkaç araç bulunduğu kaydedilirken, yaklaşık 60 dönümlük kamp alanında sadece bir kişinin misafirhanelerden birine giriş çıkış yaptığı kamerada görüntülendi. Alanın görüntülendiğini fark eden 2 örgüt üyesi, hızlı adımlarla üzeri örtülü bir yeri kontrol etmeye gelip daha sonra buradan uzaklaştığı kamerada anbean görüldü.

fetoooo-141251.webp

MEZARLIK DETAYI GİZEMİ ARTIRIYOR

Ayrıca, FETÖ'nün kara kutusu olarak bilinen Cevdet Türkyolu ve kızlarına ait evlerin bulunduğu bölgede, ABD'de ölen örgüt elebaşlarının gömüldüğü "Gurbet Cemetery" isimli bir mezarlık da bulunması ise dikkat çekti.

fetooo-mezarlik.webp

FETÖ'CÜNÜN MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI

Gazeteci Hande Fırat, CNN Türk'te Gece Görüşü programında son iddialarla ilgili detayları paylaşıp şöyle konuşmuştu:

"Fetullah Gülen'in şeker hastalığı zaten biliniyor yaşı da malum. Sağlık durumu ağır. Neden böyle bir tartışma başladı? Çünkü hizmet içi atamalar olarak adlandırılan terör örgütü atamaları haziran ayında yapılıyor. Gülen'in sağlık sıkıntısından dolayı örgüt birbirine girmiş durumda. Normalde bu atamalar Gülen'in kararı ile yapılıyordu. Sağlık durumu kötüye gidiyor. Pensilvanya'daki kamptan kaçırıldı iddiası gündemde.

Fakat bir mektup var ortaya çıkan. Örgüt içindeki üst düzey isimler arasında yaşanan kavgalar yer alıyor. 2023 yılındaki FETÖ'cü Mustafa Özcan gibi ismin el çektirildiğine dikkat çekiliyor. Eski büyük abiler olarak adlandırılan isimler pasifize edildi diyor yine bu mektuba göre. Para ve mal varlığının kasasının değişmesi önemli.

Mektupta FETÖ'cü şöyle diyor: Son dönemle kararlar Gülen tarafından değil sekreteri Cevdet Türkyolu tarafından alınıyor. Bu sebeple kritik noktalara Mustafa Özcan'a yakın isimlerin getirilmesi ile sonuçlanacağına dikkat çekiyor."

fetoooo-1512351.webp

ÖRGÜT YÖNETİMİNDE KAVGA MI VAR?

Ebuseleme Gülen'in suçlamaları, örgüt içinde Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan arasında bir güç mücadelesi olduğu ihtimalini de beraberinde getiriyor. Türkyolu'nun örgüt içi yolsuzluklara ve kavgalara karıştığı daha önce de gündeme gelmişti.

GÜLEN'İN SAĞLIK DURUMU GİZLENİYOR MU?

Sosyal medya paylaşımları ve kameralara yansıyan görüntüler, Fetullah Gülen'in sağlık durumunun da iyi olmadığını gösteriyor. Ebuseleme Gülen, amcasının "çok az kişinin bildiği bir evde bulunduğunu" ve "sağlık durumunun hassasiyetinden dolayı kamp gibi kalabalık bir ortamda tutulmak istenmemesinin normal olduğunu" savunsa da, bu durum örgüt tabanında tatminsizlik yaratıyor.

fetoo.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.