Filistin ile imzalar atıldı! Ticaret Bakanı resmen duyurdu

Filistin ile imzalar atıldı! Ticaret Bakanı resmen duyurdu

Tüm dünyanın gözü üstünde olan Filistin ile Türkiye arasında yeni anlaşma sağlandı.

Ekim ayında bu yana İsrail ordusu tarafından Filistin’in Gazze Şeridine yönelik saldırılar katliam boyutuna ulaştı. Tüm dünyada yükselen tepkilere rağmen Amerika’nın gücünü arkasına alan İsrail Başbakanı Bünyamin Netenyahu hükümeti göz kırpmadan çocuklar dahil Gazze’de katliam yapmnaya devam ediyor.

40 bine yaklaşan ölü sayısına rağmen durmayan İsrail’in bu adımına karşılık birçok ülke Filistin’i tek tek tanımaya başladı. Türkiye’de İsrail saldırılarını en çok çıkaran ülkeler arasında yer alırken ayrıca İsrail ile tüm ticaret ilişkilerini askıya aldı.

thumbs-b-c-957ec17c81dcc26a408083b48d1845a1.jpg

Bunun yanı sıra Filistin ile de işbirliği sürüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabı X’ten Filistin Milli Ekonomi Bakanı Sayın Muhammed el-Amur ile 7 Haziran’da İstanbul’da bir araya geldiklerini açıkladı.

Filistinli bakan ile ticari ilişkilerini değerlendirdiklerini belirten Bolat, İki ülke arasında, ticari ilişkilerim kısa vadede ivme kazandıracak adımları içeren bir Protokolü imzaladıklarını kamuoyu ile paylaştı.

gpedrhcbiaaed9q.jpg

DETAYLAR BELLİ OLDU

İki ülkenin yürüttüğü diploması neticesinde imzalanan protokolün detayları belli oldu. Bakan Bolat’ın yaptığı paylaşımda Filistin ve Türkiye arasında yapılan yeni anlaşmanın maddeleri şöyle:

-Türkiye - Filistin Serbest Ticaret Anlaşması bünyesindeki Ortak Komitesinin ve Ekonomik İşbirliği Yüksek Konseyi’nin sıkça toplanması,

-Türkiye ile Filistin arasındaki mal ticaretinin bu aşamada kesintisiz devam etmesi için bir mekanizma kurulması,

-Filistinli şirketlerin uluslararası fuarlara katılması,

-Filistin tarafından ticari kolaylık için ilave talep edilecek ürünlerin Serbest Ticaret Anlaşmasına eklenmesi,

-Filistin’de üretilen ürünlerin coğrafi işaretleme süreçlerinin hızlandırılması

filistin-zv2q-cover.jpg

İSRAİL YÖNETİMİNİN KARŞISINDAYIZ

Filistin ile ilişkileri her alanda arttırmaya ve mevcut işbirliğinizi geliştirmeye devam edeceklerini altını çizen Bakan Bolat, İsrail yönetiminin başta Gazze olmak üzere uyguladığı işgal ve katliamlar karşısında, Filistinlilere gerekli desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

asdadasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.