Fiyatı 1500 TL’den 4000 TL’ye çıktı ‘Üreticiler bayram edecek

Fiyatı 1500 TL’den 4000 TL’ye çıktı ‘Üreticiler bayram edecek

Üreticileri sevindiren haber geldi. Fiyatı bin 500 TL’den 4 bin TL’ye yükseldi.

Hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte çay alım fiyatları belli olmaya başladı. ÇAYKUR, tomurcuk çayın kilogram alım fiyatını resmi internet sitesinden açıkladı.

Geçtiğimiz yıl bin 500 lira olan tomurcuk çay bu yıl 4 bin liraya yükseltti. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, 2014 yılından itibaren üreticilerden yaş çay tomurcuğu satın alarak beyaz çay üretimine devam edildiği ifade edildi.

cay-sokagi-2050744.jpg

ÇAYKUR'un yaptığı açıklamada, prestij ürünlerinden biri olan 'Beyaz İksir' beyaz çayının üretim hammaddesi olan tomurcuk çayın geçen yıl bin 500 liradan alımı yapılırken bu yıl kilogram alım fiyatının 4 bin liraya yükseltildiği bilgisi paylaşıldı.

Yoğun uğraş ve toplama hassasiyeti gerektiren tomurcuk çay hasadına üreticilerin geçen yıllara göre daha fazla ilgi ve özen göstermesi beklendiği ifade edilen açıklamada, bereketli bir çay sezonu temenni ettiklerinin altı çizildi.

cay-hasadi.jpg

ÇAY ALIM FİYATI DA BELLİ OLDU

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedeli ise 2 lira olarak belirlendiği açıkladı. Böylece 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerin eline kilogram başına 19 lira geçecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.