Fiyatı 180 TL birden düştü. Duyan kapış kapış alıyor

Fiyatı 180 TL birden düştü. Duyan kapış kapış alıyor

Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden biri olan taze fasulyenin sezon başında 200 TL'ye kadar çıkan fiyatı, şimdi 20 TL'ye kadar geriledi.

Başlangıçta marketlerde 200 TL'ye varan fiyatlarla dikkat çeken fasulye, şu sıralar 20 TL gibi oldukça uygun bir fiyattan satılıyor. Türkiye'de en çok tüketilen sebzeler arasında yer alan fasulyenin üretim merkezi olan Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde hasat hızla devam ediyor. Yaklaşık 20 gün önce 70-80 TL civarında olan fasulyenin fiyatı, bol üretim sayesinde 20 TL'ye kadar düştü.

FASULYE HASADI SABAHTAN BAŞLIYORtaze-fasulye-tarifleri.jpgFasulye tarlasında çalışan Gülcan Sülün, fiyatların düşüşünden dolayı üzgün olduğunu belirterek, "Ağzıkara köyünde fasulye hasadı yapıyoruz. 15 yıldır fasulye ekiyoruz. Fiyatların 70 TL'den 20 TL'ye nasıl düştüğünü anlayamıyorum. Aldığımız ücret bize yetiyor ama çiftçinin durumu zor. Sabah 06.00’da başlıyoruz, akşam 19.00’a kadar çalışıyoruz" dedi.

TAZE FASULYE NASIL TÜKETİLİR?

ekran-goruntusu-2024-08-05-112807.png

Yaz aylarının favori sebzelerinden biri olan taze fasulye, kavurma ya da yemek olarak tüketilebilir. Lezzetli ve sağlıklı bir sebze olan taze fasulye, en yüksek besin değerini mevsiminde taze olarak tüketildiğinde verir. Kış aylarında da bu lezzetten faydalanmak için fasulyeleri dondurarak ya da kurutarak saklayabilirsiniz. Sebzeleri tüketmeden önce ilaç kalıntıları ve topraktan bulaşabilecek bakterilere karşı iyice yıkamanız önemlidir.

Fasulyenin besin değerini korumak için, yağda uzun süre kavurmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca bulaşma riskini en aza indirmek için temiz bir bıçak kullanarak doğrama işlemini yapmanız gerektiğini unutmayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.