Son dakika... TÜİK, Temmuz ayı enflasyonunu açıkladı

Son dakika... TÜİK, Temmuz ayı enflasyonunu açıkladı

TÜİK, Temmuz ayı enflasyonunu açıkladı.

Temmuz ayı enflasyon oranı yüzde 3.23 olurken yıllık ise yüzde 61,78 olarak açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak Temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Geçtiğimiz ay Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,64 artarken, bu ayki artışın yüzde 3,51 seviyelerine çıkması bekleniyordu. 12 aylık TÜFE verileri de netleşecek ve bu durum, Ağustos 2024 için kira artış oranlarını belirlenmiş oldu.

ENAG KAÇ AÇIKLADI?

Bağımsız araştırmacılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Temmuz ayına ait enflasyon verilerini duyurdu. ENAG’ın açıkladığı verilere göre, Temmuz ayında enflasyon aylık bazda yüzde 5,91 artış gösterirken, yıllık enflasyon ise yüzde 100,88 olarak belirlendi.

EKONOMİSTLER NE BEKLİYORDU

Ekonomistlerin Temmuz ayı enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 3,51 olarak öngörülüyordu. Yıllık enflasyon oranının ise geçen ayki yüzde 71,60 seviyesinden yüzde 62,23’e gerilemesi bekleniyordu. Ayrıca, 2024 yılı sonu için enflasyon tahmini Temmuz ayında yüzde 42,20 olarak belirlenmiş durumdaydı.

Haziran ayında TÜFE'nin yüzde 1,64 artış göstermesi sonrasında, Ağustos ayında kira sözleşmesi yenilenecek kiracılar için kira artış oranlarının üst sınırı da netleşti. Temmuz ayı enflasyon verileriyle birlikte, kira artışlarının belirlenmesinde kullanılacak oran da güncellendi. Bu dönemde yüzde 25’lik üst sınır geçerliliğini yitirecek ve kiracılar, Temmuz ayı enflasyon oranını baz alarak kira artışlarını hesaplayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.