Flaş.. Flaş... Hükümet harekete geçti: SGK'ya borçlu belediyelere bildirim gönderildi

Flaş.. Flaş... Hükümet harekete geçti: SGK'ya borçlu belediyelere bildirim gönderildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya borçlu belediyeler için harekete geçildiğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son açıklamalarında belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı aştığını belirterek, bu konuda önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da gerçekleştirilen son UKOME toplantısında yapılan zamların ardından, Bakan Işıkhan, SGK'ya olan bu büyük prim borçlarıyla ilgili belediyelere harekete geçme çağrısında bulundu. Yaptığı açıklamada, borç bildirimlerinin tüm belediyelere, parti ayrımı yapmadan gönderildiğini ve bazı belediyelerin bu çağrıya olumlu yanıt verdiğini, ancak hala birçok belediyenin harekete geçmediğini ifade etti.

hangi-sgkya-bagliyim-nasil-ogrenebilirim-2.webpBakan Işıkhan, SGK'nin sağladığı gelirlerin, 85 milyon vatandaşın sağlık harcamaları ve 16 milyon emeklinin aylık ödemeleri gibi hayati ihtiyaçları karşılamak için temel olduğunu vurguladı. Bu nedenle prim borçlarının düzenli tahsil edilmesinin önemine dikkat çekti. Borçların büyük bir kısmının belediye şirketlerine ait olduğunu belirten Işıkhan, bu kaynağın milli bir gelir olduğunu ve doğru şekilde kullanılması gerektiğini dile getirdi.

images-12.jpg

Bakanlık olarak emeğin korunması ve sosyal güvenliğin sürdürülebilirliği için çalıştıklarını söyleyen Işıkhan, borçların yapılandırılması ve ödeme planlarının oluşturulması konusunda belediyelere her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Bu sürecin sorunsuz yönetilmesi ve SGK'nin güçlü bir kurum olarak devam etmesi için ortak sorumluluk taşıdıklarını belirtti.

Sosyal güvenlik sisteminin mali yapısının korunmasının ve geleceğe güvenle bakılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, bu hedeflere ulaşmak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.