Galata Kulesi tekrar açıldı

Galata Kulesi tekrar açıldı

İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Galata Kulesi'nde yürütülen onarım ve iyileştirme çalışmaları tamamlandı ve kule yeniden ziyaretçilere açıldı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Galata Kulesi'nde gerçekleştirilen onarım ve iyileştirme çalışmalarının sona erdiğini ve bugün itibarıyla yeniden ziyarete açıldığını duyurdu. Modern teknoloji ve akademisyenlerin rehberliğinde yapılan restorasyon sayesinde kule, tekrar ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kulede, özellikle 8. kattaki panoramik seyir balkonu büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler burada manzaranın keyfini çıkararak bol bol fotoğraf çektirdi.

Ayrıca, kulenin 6. katında aileler, çocuklarıyla birlikte "Bul İstanbul" adlı video oyununu oynadı. 2. katta ise Hezarfen Ahmed Çelebi'nin Galata Kulesi'nden Üsküdar'a uçuşunun animasyon olarak gösterildiği simülasyon ziyaretçilere sunuldu.

1964-1967 yılları arasında eklenen betonarme yapıların teknik analizleri ve jeoradar raporları doğrultusunda hazırlanan projeler, modern teknolojilerle ve uzman akademisyenlerin rehberliğinde tamamlandı. Restorasyon, fen ve sanat kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. Yapı, hem kültürel mirası koruyacak şekilde düzenlendi hem de ziyaretçilere ve göçmen kuşlara ev sahipliği yapacak hale getirildi.

Galata Kulesi'nde ziyaretçi yönetim planlaması çerçevesinde, saat başı en fazla 100 kişinin kontrollü girişine izin verilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.