Gazianteplilerin her derde deva olan muhteşem karışımı! Kahvaltıda yiyenin karaciğeri tertemiz oluyor

Gazianteplilerin her derde deva olan muhteşem karışımı! Kahvaltıda yiyenin karaciğeri tertemiz oluyor

Kanı ve karaciğeri temizleyen, toksinlerden arındıran o yiyeceğe Gaziantepliler bayılıyor.

Kahvaltılık olarak tüketilen zahter, yöresel bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Gaziantepli her sofrada bulunan bu enfes yiyecek, aynı zamanda sağlık saçıyor. İçerisinde çok sayıda ürün karışımı bulunan zahter, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi kabul ediliyor. Zeytinyağının yanında tüketiliyor ve sağlık açısından birçok faydaya sahip.

aw204398-06.jpg

EKMEĞİ BANIP YENİYOR

Satıcıların tezgahında kilosu 200 lirayı bulan zahterin içerisinde çok sayıda öğütülmüş baharat bulunuyor. Kurutulmuş zahter otu başta olmak üzere kabak çekirdeği tozu, leblebi tozu, susam, limon tuzu, menengiç, öğütülmüş karpuz-kavun çekirdeği, sumak, kimyon, karabiber, buğday, rezene gibi çeşitli baharatlar karıştırılarak hazırlanıyor.

aw204398-04.jpg

Kahvaltı sofralarında bulunan bu yiyecek, ekmeğin önce zeytinyağına sonrasında ise zahtere batırılmasıyla tüketiliyor. Afiyetle yenen bu leziz yiyecek aynı zamanda sağlığı koruyor. Birçok faydası bulunduğu için hem Gaziantepliler hem de Gaziantep’e gezmeye gelenler tarafından sıklıkla alınıyor. Talebin fazla olduğu bu yiyeceğin faydaları saymakla bitmiyor.

BRONŞİTE VE KARACİĞERE FAYDA SAĞLIYOR

Birçok kişinin ilgi gösterdiği zahter, saymakla bitmeyen faydaları ile dikkat çekiyor. İştah açıcı özelliği de bulunan zahter, solunum rahatsızlığı çekenlerde etkili oluyor. Öte yandan karaciğerde biriken toksinleri uzaklaştırıyor, çok sayıda kanser türüne karşı da etkili şekilde koruyuculuk sağlıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği de belirtilen zahter, karaciğer yağlanmasının önüne geçtiği gibi böbrek sağlığını da koruyor. Tüm bu faydalarının yanı sıra cilde iyi geliyor, yaraların iyileşmesini sağlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.