Gece kreşi açılacak. Karar Meclis'ten geçti

Gece kreşi açılacak. Karar Meclis'ten geçti

Çankaya Belediyesi, gece çalışmak zorunda olan aileler için yeni bir hizmet başlatıyor.

Ankara'nın ilk gece kreşi, Çankaya ilçesinde Maltepe Gündüz Bakımevi bünyesinde hizmet vermeye başlayacak.

15 gündüz bakımeviyle hafta içi 07.30-17.30 saatleri arasında 2 bin çocuğa hizmet sunan Çankaya Belediyesi, artık Maltepe Gündüz Bakımevi'nde gece bakımevi hizmeti de sunacak. Gece bakımevi, 36-72 aylık çocuklar için pazar günleri hariç, 19.00 - 07.00 saatleri arasında açık olacak.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, projenin, gece mesaisi yapan ve çocuk bakımını üstlenecek bir aile üyesi bulunmayan, aynı zamanda bakıcı maliyetini karşılayamayan ailelere destek sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

Başkan Güner, "Gece mesaisi yapan ailelerin çocuklarına sağlıklı ve güvenli bir aile ortamı sağlamak önemli bir ihtiyaç haline geldi. Amacımız, özellikle kadınların çalışma hayatından kopmadan kariyerlerine devam etmelerine destek olmak" dedi.

Gece kreşinin kayıtları 26 Ağustos 2024'te başlayacak. Hizmet, Müjde Sokak No:16, Maltepe/ANKARA adresinde bulunan Umut Gündüz Bakımevi'nde verilecek. Uzun süre gündüz bakımevlerinde görev yapan personellerden oluşacak gece kreşinde öğretmen, yardımcı öğretmen, hemşire ve güvenlik personeli bulunacak.

Bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen aileler, 0 (312) 458-89-00 / 3719-3701 numaralı telefondan bilgi alabilir ve Çankaya Belediye Başkanlığı'nın Ziya Gökalp Cad. No:11 Kızılay A/Blok Kat 5 adresindeki Kreş Müdürlüğü'ne başvurabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.