Gıda devi iflasın eşiğinde! Artık marketlerde satılmayacak

Gıda devi iflasın eşiğinde! Artık marketlerde satılmayacak

Türkiye'nin ünlü gıda devi iflas eşiğine gelerek konkordato ilan etti. Marketlerden ürünün kaldırıldığı öğrenildi.

İstanbul'da faaliyet gösteren Sütçü Yusuf Çiftliği, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Şirketin mali durumunu inceleyen İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, firma hakkında 3 aylık geçici mühlet kararı aldı.

Bu süreçte, firmanın ürettiği ve birçok market zincirinde yer alan ürünlerin son günlerde satıştan kaldırıldığı bildirildi.

Yüksek enflasyon ve ekonomik belirsizlikler, birçok işletmenin zor durumda kalmasına neden oluyor. Yüksek faiz oranları nedeniyle finansal sıkıntıya giren Sütçü Yusuf Çiftliği, 100 milyon liranın üzerinde bir değere sahip markası için konkordato başvurusunda bulundu.

yeni-proje-2024-08-13t110205-hjew.png

MARKETLER SATILMAYACAK

Mahkeme, başvuruyu değerlendirerek şirkete geçici mühlet verdi ve aynı zamanda şirketin et ve süt ürünlerinin marketlerde satılmadığı öğrenildi. Şirketin Kemerburgaz ve Başakşehir'de bulunan kendi satış mağazalarının yanı sıra, zincir marketlerdeki ürün satışının durdurulmasının ardından, bu mağazaların da kapatılabileceği ifade ediliyor.

Şirketin faaliyetlerinin denetimi için, Hamide Özden Özkaya Ferendeci, Gökhan Açar ve Cengiz Özübek'ten oluşan üç kişilik geçici konkordato komiser heyeti atandı. Verilen tedbir kararıyla birlikte, Sütçü Yusuf Çiftliği'nin hacizlere karşı korunacağı bildirildi.

sssss-2024-08-13t105727-xbgj.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.