Yüzde 40 zam geldi: Pazartesiden itibaren geçerli

Yüzde 40 zam geldi: Pazartesiden itibaren geçerli

HGS alt limitlerine yüzde 40 oranında yeni bir zam yapılacağı duyuruldu. Bu yeni fiyat tarifesinin pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatları, 1 Nisan'da yapılan yüzde 75'lik zamla 175 liraya yükselmişti. Bankacılık sektörü, ağustos ayında HGS alt limitlerine yüzde 40 oranında yeni bir zam yapılacağını duyurdu. Bu yeni fiyat tarifesinin pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Köprü ve otoyollarda kullanılan HGS'nin alt limitleri, temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamlardan sonra yeniden güncellenecek. Bu güncellemeyle birlikte, HGS yüklemelerini genellikle bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleştiren vatandaşlara, bankalar tarafından bilgilendirme mesajları gönderileceği belirtildi.

YENİ ALT LİMİT 245 TL OLACAK

Yetkili kurumlar, değişiklik kararını bankalara iletmiş durumda ve hazırlıklar tamamlanmış. Bankaların, HGS kullanıcılarına kısa mesaj yoluyla yeni fiyat tarifesini açıklaması beklenirken, güncellenen alt limit fiyatlarının 19 Ağustos'tan itibaren geçerli olacağı düşünülüyor. Bu değişiklikle birlikte, özellikle 1. sınıf HGS kullanıcılarının otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye sorunları yaşamaması hedefleniyor. Otomatik yükleme tutarı ise 245 TL olarak güncellenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.