Maaşlar 35 bin TL'ye getirildi 'Gece yarısı onaylandı'

Maaşlar 35 bin TL'ye getirildi 'Gece yarısı onaylandı'

Sevindirici haber akşam saatlerinde geldi. Maaşlar 35 bin TL'ye yükseltildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, belediye çalışanlarına sevindirici haberi verdi. Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve iştirak şirketlerinde çalışan toplam 5 bin 29 personele önemli bir maaş artışı yapılacağı açıklandı.

aw266776-02.jpg

"35 BİN TL'YE ÇIKARIYORUZ"

Başkan Zeyrek, yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. En düşük işçi maaşını 26 bin 500 TL’den 35 bin TL’ye çıkarıyoruz. Ayrıca yevmiye, yakacak yardımı ve enflasyon destek primi gibi kalemlerde de önemli artışlar yapıyoruz. Bu zamlarla birlikte belediyemizin aylık maaş giderleri yaklaşık 73 milyon lira artacak" dedi.

aw266776-03.jpg

Evli ve 1 çocuklu bir işçinin maaşı 35 bin TL'ye yükseliyor. Günlük yevmiye 666 TL'den 900 TL'ye yükseliyor. Yakacak yardımı 1.200 TL'den 2.500 TL'ye yükseliyor. Tüm çalışanlara 3 bin 588 TL enflasyon destek primi verilecek.

ÇALIŞANLAR İÇİN DEĞER

Başkan Zeyrek, zamların belediye bütçesine önemli bir yük getireceğini ancak çalışanların refahı için bu fedakarlığı yapmaya değer olduğunu söyledi. Ayrıca, vergi dilimi ve rapor, izin gibi nedenlerle bazı çalışanların maaşında küçük düşüşler olabileceğini de belirtti.

aw266776-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.