Tuna Kaya: Çok sert yükselecek

Tuna Kaya: Çok sert yükselecek

Tuna Kaya, o seviyeyi işaret ederek rekor kıracağını açıkladı.

Pek çok yatırımcı eldeki birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Geleceğin para birimi olarak gösterilen bitcoin ise son günlerde sert düşüş ile 48 bin dolar seviyesine kadar gerilemişti. Bitcoin cephesindeki dalgalanmalar yatırımcıları tedirgin ediyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, o seviyeyi işaret ederek rekor kıracağını açıkladı.

BİTCOİN PİYASASINDA DALGALANMALAR

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesi, İran ile İsrail arasındaki gerilimi ve FED tarafında faiz indiriminin gelmemesi piyasayı derinden etkilemişti. Borsa ve Bitcoin cephesinde tarihi düşüşler yaşandı. Bitcoin son günlerde toparlanarak 60 bin dolar seviyesine geldi. Anlık olarak ise 59 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

btcc.jpg

KAYA: 70 BİN DOLAR GÜNDEME GELECEK

Yeni haftada piyasanın nasıl bir hareket vereceği ise merak ediliyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 15.30'da ABD tarafında gelecek olan enflasyon verisini işaret etmişti.

Bitcoin cephesi için de konuşan Kaya, “56 bin 500 dolar üzerinde kaldıkça bizim için pozitif olacak. Bu açıdan bitcoinin 56 bin 500 dolar üzerinde kalması iyi olacak. Önümüzdeki dönemde 63 bin 300 seviyesini de açtıktan sonra yeniden 70 bin bandı gündeme gelecek” dedi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.