Memurların çalışma saati değişiyor. Artık bu saatler arasında çalışacaklar

Memurların çalışma saati değişiyor. Artık bu saatler arasında çalışacaklar

Kamu personellerinin mesai saatlerine ilişkin yeni çalışma masada. Memurlar artık alışılmış düzendeki mesai saatleri dışında çalışacak

Kamu personelinin mesai saatlerinde yapılacak değişikliklerle ilgili duyurunun ardından, birçok kişi bu konuda daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında bazı memurların çalışma düzeninde değişiklikler olacağını, esnek ve uzaktan çalışma modellerine geçilebileceğini belirtti. Bu açıklama, memurların yeni çalışma saatlerinin nasıl olacağı konusunda merak uyandırdı.

GENÇLER VE ENGELLİLER İÇİN YENİ PROJELER

Bakan Işıkhan, ayrıca kadın istihdamına yönelik çalışmaların hız kazanacağını vurguladı. Işıkhan, “İş-Pozitif Projemiz ile kadın istihdamını artırmayı hedefliyoruz. Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 9 Şubat'ta başlattığımız İş Pozitif Programı sayesinde bugüne kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık ettik. Bu rakamların daha da artacağını öngörüyoruz. Ayrıca, gençler ve engelliler için de benzer projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz.

ekran-goruntusu-2024-08-15-120359.png

KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ

Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla 2021'de başlattığımız Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde 4 bin kadın işverene, işe aldıkları 4 bin kadından dolayı 25 ayda toplam 635,9 milyon lira ödeme gerçekleştirdik" dedi.

ÇALIŞMA DÜZENİNDE DEĞİŞİKLİK GELİYOR

Bakan Işıkhan, kamu personelinin çalışma sisteminde önemli değişiklikler yapılacağını ve yeni düzenlemeyle evden çalışma modelinin de uygulanabileceğini ifade etti. Memurların artık alışılmış mesai saatleri dışında çalışmasının mümkün olacağı belirtiliyor. Bu konuda önümüzdeki günlerde detaylı görüşmeler yapılacağı da vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.