Google baştan aşağı yenilendi! Kullanıcılar rahata erecek

Google baştan aşağı yenilendi! Kullanıcılar rahata erecek

Teknoloji devi Google'dan müthiş yenilik. Bu yenilikle güvenliği bir üst seviyeye taşıdı.

Google Chrome, Safe Browsing (Güvenli Tarama) sistemini kullanarak indirilen dosyaların güvenlik seviyelerini değerlendirmek için yapay zeka teknolojisini devreye aldı.

Bu yeni sistemle birlikte dosyalar, iki ana kategoriye ayrılıyor: şüpheli ve tehlikeli dosyalar. Şüpheli dosyalar, güvenilirliği düşük ve risk seviyesi belirsiz dosyalar olarak tanımlanıyor.

Tehlikeli dosyalar ise yüksek risk taşıyan ve kullanıcıya zarar verme ihtimali bulunan dosyalar olarak sınıflandırılıyor.

google-faydali-yenilik-chrome-indirilenler-paneli

Chrome tarayıcısındaki indirilenler kısmında bulunan dosyaların tehlike seviyeleri, ikonlar, renkler ve metinlerle net bir şekilde belirtiliyor. Böylece kullanıcılar, indirilen dosyanın ne kadar tehlikeli olduğunu hızlıca anlayabiliyor ve en iyi kararı verebiliyor.

Google, bu yeni yaklaşımın kullanıcıların uyarıları daha ciddiye almasını sağlayacağını ve kötü amaçlı indirmelere karşı daha iyi bir koruma sunacağını düşünüyor.

Gelişmiş Koruma modunu etkinleştiren Chrome kullanıcıları için Google, otomatik derin tarama özelliğini ekledi. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar her dosya açıldığında manuel olarak tarama yaptırmak zorunda kalmıyor.

Picture background

Dosyalar otomatik olarak derin taramadan geçiyor, böylece kullanıcılar gönül rahatlığıyla dosyalarını açabiliyor. Şüpheli şifre korumalı dosyalar indirirken, Gelişmiş Koruma modunu etkinleştiren kullanıcılar için sistem dosyanın şifresini girmelerini isteyecek.

Şifre ve dosya birlikte Safe Browsing sistemine gönderilerek, dosyanın açılması ve derin tarama yapılması sağlanacak.

Bu tarama işlemi tamamlandıktan sonra, yüklenen dosya ve şifre hemen silinecek ve tüm toplanan veriler sadece güvenli tarama amacıyla kullanılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.