Google’da hesabı olanlar yaşadı ‘Tamamen ücretsiz oldu’

Google’da hesabı olanlar yaşadı ‘Tamamen ücretsiz oldu’

Google’dan kullanıcılarını sevindirecek haber geldi. Artık tamamen ücretsiz oldu.

Google'dan kullanıcılarına 'oh be' dedirtecek adım geldi. Google kullanıcıların aylık ücret karşılığında sunduğu o hizmeti ücretsiz yapma kararı aldı. Kişisel bilgilerini korumak için Google'ın sunduğu Dark Web Taraması hizmeti artık ücretsiz olacak.

Şirket, yalnızca Google One abonelerine sunulan bu güvenlik özelliğini, tüm Google hesap sahiplerine erişilebilir hale getirmeyi planlıyor. Normalde Google One abonelik paketi çerçevesinde ücretli olarak sunulan Dark Web Taraması hizmeti, yakın bir gelecekte herhangi bir ücret ödemeden tüm kullanıcılar tarafından kullanıma açılacak.

5530190.webp

Bu hizmet, kullanıcıların e-posta adresleri, telefon numaraları, sosyal güvenlik numaraları gibi kişisel bilgilerinin dark web üzerinde taranmasına yarıyor. Eğer tarama neticesinde kullanıcının bilgileri dark web üzerinde bulunursa, Google kullanıcıya bilgilendirme yapacak ve gerekli önlemleri alması konusunda önerilerde bulunacak.

google-610x401.jpg

Google, bu güvenlik özelliğini kullanıcıların daha geniş bir kesimine ulaştırmak için ‘Sizinle İlgili Sonuçlar’ bölümüne entegre etmeyi amaçlıyor. Bu değişiklik Temmuz ayının sonlarında hayata geçirilecek ve artık Google One aboneliğine gerek kalmayacak.

Bu sayede tüm Google hesap sahipleri, kişisel verilerinin güvenliğini daha etkin bir şekilde koruma fırsatına sahip olacaklar.

dark-web-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.