Kozmetik devi Türklere satılıyor! Binlerce şubesi bulunuyor

Kozmetik devi Türklere satılıyor! Binlerce şubesi bulunuyor

Dünya çapında binlerce şubesi bulunan ünlü kozmetik devi Türklere satılıyor.

Fransa merkezli güzellik zinciri Yves Rocher, Dr Pierre Ricaud, Sabon ve Petit Bateau markalarının sahibi olan Rocher Grubu, kozmetik markası Flormar'ı satmak için harekete geçti. Türk yatırımcıdan oluşan bir konsorsiyumla satış vaadi anlaşması imzalandı.

Rocher Grubu, Esas Private Equity, Tacirler Asset Management ve Credia Partners gibi üç Türk yatırımcıdan oluşan bir konsorsiyumla anlaşmayı imzaladı.

201758200304a701a64bc64745ba949c02c60900503d.jpg

DÜNYA GENELİNDE BİNLERCE MAĞAZASI BULUNYOR

Rocher Grubu, 2012 yılında Türk şirketi olan Flormar'ın çoğunluk hissesini satın almış ve 2021'de tamamen sahibi olmuştu. Konuya ilişkin satın almanın ardından yapılan açıklamada, son üç yılda Flormar'ın Türkiye pazarındaki liderliğini güçlendirerek pazar payında beş puanlık bir artış sağladığı ifade edilmişti.

Flormar'ın Türkiye'deki güçlü performansının yanı sıra dünya genelinde bin 750'den fazla mağazası bulunduğu biliniyor. Rocher Grubu'nun, özellikle satışlardaki zorluklar ve değişen tüketici alışkanlıklarıyla mücadele etme stratejisinin bir parçası olarak bu elden çıkarma kararı alındığı belirtiliyor.

flormar.jpg

MİLYARLARCA EURO SATIŞ KAYDETTİ

Rocher Grubu, 2023 yılında 2,2 milyar euroluk satış kaydederek güçlü bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti. Şirketin belirttiği gibi, Flormar'ın satışıyla elde edilen gelir, özellikle Asya gibi stratejik bir bölgedeki gelişimine odaklanarak finansal taahhütlerine daha fazla esneklik sağlayacak.

Flormar'ın satışı için imzalanan satış vaadi anlaşması, Rocher Grubu'nun stratejik dönüşümünde bir adım olarak değerlendiriliyor.

gorsel-1-49.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.