Türkiye’nin sanayi devi iflasın eşiğinde! Yüzlerce çalışanı işsiz kalacak

Türkiye’nin sanayi devi iflasın eşiğinde! Yüzlerce çalışanı işsiz kalacak

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ardı ardına yaşanan iflaslara bir yenisi daha eklenebilir. Türkiye’de uzun süredir faaliyet gösteren sanayi devi iflasın eşiğine kadar geldi.

Türkiye’de özellikle son yıllarda artan enflasyon, ülke genelinde ekonomik anlamda tüm vatandaşları zorluyor. Her gün gerçekleşen zamlar, artan yaşam maliyeti vatandaşların yanı sıra dev firmaları bile zora sokabiliyor.

Özellikle son zamanlarda hemen hemen her gün gelen iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’de uzun bir süredir faaliyet gösteren ünlü sanayi şirketi Asman Çelik iflasın eşiğine geldi.

Mahkeme ise dev firmanın konkordato süresini 2 ay daha uzatma kararı alırken, şirkette çalışan yüzlerce kişi işsizlik ile karşı karşıya kalmış durumda.

Tarım, otomotiv, gıda ve enerji gibi sektörlerde çok sık isminden bahsettirmeyi başaran şirketin iflas süreci mahkeme tarafından iki ay daha uzatıldı.

Yaşanan bu durum karşısında sanayi devi, borçlarını yeniden yapılandırmak ve faaliyetlerini sürdürmek için bir plan hazırlıyor. Bu planın içinde yeni yatırımlar, maliyetlerin düşürülmesi ve borçların ödenmesi gibi maddeler yer alırken iflastan kaçınmak için başka yollar da aranıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.