AK Parti'den şoke eden emekli zammı itirafı

AK Parti'den şoke eden emekli zammı itirafı

AK Parti, en düşük emekli maaşını 10,000 TL'den 12,000 TL'ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürürken ortaya bomba bir iddia atıldı. AK Parti'den şoke eden emekli zammı itirafı geldiği kulislere sızdı.

AK Parti, 2023 Genel Seçimleri öncesinde en düşük emekli maaşını 7,500 TL'ye çıkararak bir adım atmıştı, ancak partililer bu kararın yanlış olduğunu belirterek "Bu adımı düşünmeden attık. Sonuçlarıyla başa çıkamıyoruz" şeklinde itirafta bulundu. Şimdi parti içinde tüm emeklilere seyyanen zam konusu tartışılıyor.

AK Parti, en düşük emekli maaşını 10,000 TL'den 12,000 TL'ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Parti içinde tüm emeklilere 2,000 TL'lik seyyanen zam yapılması fikri üzerinde çalışılırken, bu konudaki kararın yarın açıklanması bekleniyor. Parti içinde yapılan değerlendirmelerde, seçimlerde alınan olumsuz sonuçların emekliye yapılan zammın yanlış bir adım olduğunu gösterdiği belirtiliyor.

"DOĞRU BİR ADIM OLMADI"

Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, seçim öncesi en düşük emekli maaşının 7,500 TL'ye çıkarılması AK Parti içinde "Başlangıçta doğru bir adım olmadığını düşündük. Şimdi bu kararın sonuçlarıyla mücadele ediyoruz" şeklinde değerlendiriliyor.

Kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak için yeni formüller arayışı içinde olan AK Parti, en düşük emekli maaşının 10,000 TL'den 12,000 TL'ye yükseltilmesi çalışmalarını sürdürüyor. Parti kaynakları, "Tüm emeklilere yapılacak seyyanen zam konusunu tartışıyoruz, ancak henüz net bir karar alınmadı" açıklamasında bulundular.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.