Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu! O ailelere 17.000 TL verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu! O ailelere 17.000 TL verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a resmen sunuldu. O ailelere 17 bin TL destek geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin 2023 yılı doğum istatistiklerinin endişe verici olduğunu söyledi. 2001 yılında 2,38 olan doğurganlık hızının 2023 yılında 1,51'e gerilediğini hatırlatan Erdoğan, nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altında olduğuna dikkat çekmişti.

Bu rakamların Türkiye açısından varoluşsal bir felaket ve tehdit olduğunu vurgulayan Erdoğan, mevcut durumun Türkiye açısından tolere edilebilir durumdan çıktığını dile getirmişti.

thumbs-b-c-0e2fe9520296f181cdb0de106522d120.jpg

Bu açıklamanın ardından konuyla ilgili hükümet kanadında çalışmalar başladı. Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan ve yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısında, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Türkiye’nin nüfus dinamikleri ve doğurganlık konularını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

ANNELERE ÖZEL ÇALIŞMA DESTEĞİ

Söz konusu toplantıda, dünyada farklı ülkelerde uygulanan politika setlerine dikkat çekilerek, tek seferlik maddi teşviklerin doğum oranlarını artırmada yetersiz kaldığı, en etkili sonuçların kamu destekli çocuk bakım hizmetlerinde elde edildiği belirtildi.

alisan-anne-olmak.jpg

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından doğum hızının artırılmasına yönelik olarak sunulan öneriler arasında dikkat çeken konulardan biri ise doğum izinlerinin ardından annelere, çocuklarının ilkokula başlamasına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanınması gerektiği önerildi.

ASGARİ ÜCRET TUTARINDA BAKIM DESTEĞİ

Ayrıca ekonomik boyutuna değinilen sunumda üç ve üzeri çocuğa sahip ailelere kademeli olarak asgari ücret tutarında bakım desteği verilmesi ve yenidoğan çocuklar için iki yıl süreyle bez ve mama yardımı yapılması da öneriler arasında yer aldı.

Söz konusu öneriler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandığı takdirde Meclis'e gelerek yasalaşacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.