Bozkurt işareti yapan vatandaşlıktan çıkartılacak! Merih Demiral krizi büyüdü

Bozkurt işareti yapan vatandaşlıktan çıkartılacak! Merih Demiral krizi büyüdü

Merih Demiral krizi büyümeye devam ediyor. Bozkurt işareti yapanların vatandaşlıktan çıkarılması

EURO 2024 çeyrek finalinde elenen Milli Takım oyuncusu Merih Demiral, Avusturya maçı sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından 2 maç cezalandırılmıştı. Merih Demiral'ın sonraki Hollanda maçına çıkamaması üzerine ve Türkiye'nin elenmesi büyük ses getirdi.

Sadece Türkiye'nin değil Almanya'da büyük yankı uyandıran olayla ilgili tartışmalar devam ediyor. Almanya gündemine son günlerde Türk Milli Futbol Takımı'nda yaşanan bozkurt işareti tartışmaları resmen damgasını vurdu.

808997image1.jpg

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILSIN TALEBİ

Özellikle aşırı sağcı siyasetçilerin ve bazı CDU üyelerinin tepkisiyle tartışmalar daha da alevlendi. CDU siyasetçisi Alexander Throm'un, bozkurt işaretine ilişkin acil önlemler alınması gerektiğini vurgulamasıyla birlikte, sembolün Almanya'da yasaklanması ve işareti kullananların vatandaşlıktan çıkarılması talepleri sunuldu.

Bozkurt işaretinin UEFA kararı sonrası özellikle Avusturya maçı sırasında Türk taraftarlar tarafından yaygın olarak kullanılması ve Almanya sokaklarında geniş destek bulsa da sembolün yasaklanması çağrıları giderek artmaya devam ediyor. Bozkurt işareti, Almanya'da hem siyasi hem de toplumsal bir polemiğe dönüşmesi konuşulmaya devam ediyor.

Türkler ise bozkurt işaretinin bir siyasi ve ırkçı anlamı olmadığını yüzyıllardır süre gelen Türk geleneği olduğunu savundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.