Google'dan bomba özellik! Gençler bayram edecek

Google'dan bomba özellik! Gençler bayram edecek

Teknoloji devi Google, yeni özelliğini açıkladı.

Teknoloji devi Google, ebeveynlerin çocuklarının dijital dünyadaki zamanlarını daha verimli kullanmalarına yardımcı olacak yeni bir özellik duyurdu. Okul zamanı özelliği ile ebeveynler, çocuklarının okul saatlerinde telefon veya tablet kullanımını sınırlayabilecek.

Bu özellik sayesinde çocuklar, ders sırasında dikkatlerini dağıtacak uygulamalara erişemeyecek ve belirli kişilerden gelen bildirimleri almayacak. Böylece hem ders başarısı artacak hem de çocukların dijital bağımlılığı azaltılacak.

image.jpg

OKUL ZAMANI ÖZELLİĞİ NASIL ÇALIŞIR?

Family Link Uygulaması: Ebeveynler, Family Link uygulaması üzerinden çocuklarının cihazlarına uzaktan erişerek okul zamanını ayarlayabilecek.

Kişiselleştirilebilir Ayarlar: Hangi uygulamaların kullanılacağı, hangi kişilerle iletişime geçileceği gibi detayları ebeveynler belirleyebilecek.

Basit Kullanım: Çocukların cihazında ise basit bir arayüzle hangi uygulamaların kullanılabileceği gösterilecek.

SAMSUNG AKILLI SAATLERDE DE KULLANILABİLİR

Google, bu özelliği ilk olarak Mayıs ayında Fitbit Ace LTE akıllı saatlerde kullanıma sunmuştu. Şimdi ise Android telefon, tablet ve Samsung Galaxy Watch'lara da getiriyor. Bu sayede çocuklar, okul saatlerinde sadece saatlerini kullanarak zaman geçirebilecek.

NEDEN OKUL ZAMANI ÖZELLİĞİ?

Günümüzde çocukların akıllı telefonlara olan bağımlılığı giderek artıyor. Okul zamanı özelliği, bu durumun önüne geçerek çocukların derslerine daha çok odaklanmalarını sağlayacak. Ayrıca, ebeveynlerin çocuklarının dijital dünyadaki güvenliğini de artıracak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.