Göyne Barajı doldu

Göyne Barajı doldu

Erzincan'da Çatalarmut köyünde bulunan Göyne Barajı, ilkbahar yağışları sayesinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden Doç. Dr. Fatih Orhan, bölgenin verimli toprakları ve yüksek tarımsal potansiyeline dikkat çekti. Orhan, Erzincan'ın Türkiye'nin az yağış alan bölgelerinden biri olduğunu belirterek, yıllık ortalama 370 milimetre yağış aldığını söyledi. Bu miktarın tarımsal faaliyetler için yeterli olmadığını ve son 5 yılda bu değerin daha da düştüğünü ifade etti.

Orhan, Erzincan'ın dağlarla çevrili olması ve bu dağlardan beslenen akarsuların, ovanın su potansiyelini artırdığını belirtti. Küresel ısınmanın etkisiyle yağışlarda azalma gözlemlendiğini ifade eden Orhan, son verilere göre Göyne Barajı'nın nisan ayı ortasından itibaren yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ve bu durumun haziran sonu ve temmuz başına kadar sürdüğünü söyledi. Ancak bu doluluk oranının daha sonra azalmaya başladığını belirtti.

Gelecekte yağış azlığına karşı çiftçilerin modern sulama yöntemlerine geçmeleri gerektiğini dile getiren Orhan, "Çiftçilerimizin geleneksel salma sulama veya vahşi sulama yöntemlerini bırakarak, damlama ve yağmurlama sistemleri gibi modern sulama yöntemlerini benimsemeleri gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.