Gram altın rekor tazeledi! 3 bin TL'ye merdiven dayadı

Gram altın rekor tazeledi! 3 bin TL'ye merdiven dayadı

FED Başkanı'nın açıklamasının ardından gram altın rekor tazeledi.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü yaptığı açıklamalar, faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi ve yeni haftanın ilk işlem gününde altın fiyatlarına destek sağladı.

Altının ons fiyatı, günlük yüzde 0.5 oranında bir artış göstererek 2.525 dolara yükseldi. Ons fiyatı, 2.531 dolarlık rekor seviyeye yaklaşırken, dolar/TL'deki yükseliş gram altında yeni bir tarihi zirveye ulaşılmasına yol açtı.

altinn5.webp

Dolar/TL kuru 34.02 seviyesine çıkarak, serbest piyasada gram altının 2.763 lirayı görmesine ve böylece yeni bir rekor kırmasına neden oldu.

FED'DEN PİYASALARI ETKİLEYEN AÇIKLAMA

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, cuma günü Jackson Hole Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, "Artık politikamızı ayarlama vakti geldi. Önümüzdeki veriler, faiz indiriminin hızını ve miktarını belirleyecek" ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-39736deca77b6efc00da4da34b79ad6b.jpg

Piyasalar, Powell'ın konuşmasından önce de Fed'in eylül toplantısında faiz indirimine gitmesinin neredeyse kesin olduğunu değerlendiriyordu.

Ağırlıklı beklenti, 25 baz puanlık bir indirim yönündeyken, Powell'ın 'güvercin' tonlu açıklamaları 50 baz puanlık bir indirimin de ihtimal dahilinde olduğunu gösterdi. Bu gelişme, ABD Hazine tahvili getirilerinde gerilemeye neden olurken, altın fiyatlarında yukarı yönlü bir hareket gözlemlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.