Hakan Kara: Pazartesi rekor kıracak

Hakan Kara: Pazartesi rekor kıracak

Hakan Kara, Moody's'in bu kararının ardından rekor yükselişi açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu iki kademe birden artırarak "B3"ten "B1"e yükseltti. Bu tarihi karar, Türkiye ekonomisi için büyük bir başarı olarak nitelendiriliyor ve yatırımcılar arasında da büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Moody's, kredi notu görünümünü de "pozitif" olarak korudu. Bu durum, Türkiye'nin ekonomik görünümüne yönelik güvenin arttığını gösteriyor.

dolar-tl-2-001.jpg

MOODY'S'İN BU KARARI NE ANLAM İFADE EDİYOR?

Moody's'in bu kararı, Türkiye'nin borçlarını geri ödeme kabiliyetine olan güveninin arttığını gösteriyor. Bu da Türkiye'nin borçlanma maliyetlerini düşürmesine ve daha uygun faiz oranlarından borç almasına imkan sağlayabilir.

dolar-tl.jpg

KARARIN ETKİLERİ NELER OLACAK?

Deneyimli iktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara, Moody's'in bu kararının borsa ve varlık fiyatları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacağını savunuyor. Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "2 kademe not artırımı Pazartesi günü borsayı ve diğer varlık fiyatlarını olumlu etkileyecek. Daha da önemlisi, bu gelişme sermaye girişlerinin kalitesini artıracaktır" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.