Mert Başaran: Yüzde 2 bin 500 kazandıracak

Mert Başaran: Yüzde 2 bin 500 kazandıracak

Mert Başaran, ne altın ne de dolar diyerek çok kazandıran yatırım aracını açıkladı.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, ne altın ne de dolar diyerek çok kazandıran yatırım aracını açıkladı. Yatırım fonlarını işaret eden Başaran, rekor artışı açıkladı.

FON NEDİR?

Fon, birçok yatırımcının bir araya gelip oluşturduğu ve profesyonel bir yönetici tarafından yönetilen ortak bir havuz olarak bilinir. Bu havuzda, sabit getirili menkul kıymetler, dövize endeksli varlıklar ve hisse senetleri gibi farklı nitelikteki menkul kıymetler yer alabilir ve bu sayede portföy çeşitlendirmesi yapılıyor. Fonlar, yatırımcılara belirli bir vadede geri ödeme taahhüt edebilir.

dolar-tl-2.jpg

BAŞARAN: 20 İLE 25 KAT KAZANDIRDI

Ünlü ekonomist Mert Başaran yatırım fonlarını işaret ederken hisse senedi fonlarını işaret ederek rekoru açıkladı. Başaran, “Son 5 yılda hisse senedi ağırlıklı iyi bir fonun değeri yüzde 2 bin ile yüzde 2 bin 500 arasında getiri sağlamış. Kısacası 20 ile 25 kat arasında kazandırmış” dedi.

memur-241.jpg

YATIRIM FONU RİSKLİ Mİ?

Yatırım fonları, içerdiği varlıkların türüne bağlı olarak risk seviyeleri değişiklik gösterebilir. Yüksek riskli fonlar, hisse senetleri gibi daha volatil varlıkları içerebilirken, daha az riskli fonlar sabit getirili menkul kıymetler veya para piyasası fonları gibi daha stabil varlıklarla işlem yapar. Bu yüzden, her fonun risk düzeyi yatırım stratejinize göre değerlendirilmesi gerekir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.