Hakan Kara'dan faiz yorumu: Bir çuval inciri berbat etmemek

Hakan Kara'dan faiz yorumu: Bir çuval inciri berbat etmemek

Ekonomist Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Merkez Bankası’nı faiz açıklamasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Eski Merkez Bankası Başekonomist Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapacağı yönünde ortaya çıkan iddialar ve Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın "Faiz indirimi şu anda gündemimizde değil. Aylık enflasyonun ana eğiliminde kalıcı bir düşüş gözlenmeden ve yakından takip ettiğimiz diğer göstergeler de buna eşlik etmeden faiz indirimi gündeme gelmeyecek" ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

66.jpg

Kara, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede “TCMB erken faiz indiriminin bir çuval inciri berbat edeceğinin farkındalığıyla sözlü müdahale aracını etkin bir şekilde kullanıyor.” İfadelerini kullandı.

Kara, Akçay’ın açıklamalarından önce, yakın geçmişte yaptığı faiz indirim sürecine ilişkin paylaşımını da hatırlattı. Kara o paylaşımında “2023 Haziran’da faiz artırılmaya başlandığında “aman kademeli ve yavaş” gidelim diyenler –ki bu tavsiyenin ne kadar yanlış olduğunu yaşayarak gördük– bu defa faizlerin erken indirilmesini önermeye başladı. Umarım ekonomi yönetimi işlerine geldiği için bu koroyu bu defa dinlemez.” Demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.