Haluk Levent’ten yetkililere çağrı! Yardım etti borçlu çıktı

Haluk Levent’ten yetkililere çağrı! Yardım etti borçlu çıktı

Ünlü sanatçı ve AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent, 3 yıl önce yardım için kiraladığı helikoptere ödediği vergiyi açıklayarak yetkililere bir çağrıda bulundu.

Şarkıcı Haluk Levent, yakın tarihte yardımseverliğini resmiyete dökmüş, AHBAP Derneği’ni kurarak yıllar boyu süren önemli yardımlara imza atmıştı.

AHBAP Derneği’nin başkanlığını yürüten Levent, 3 yıl önce Marmaris’teki orman yangınının söndürme çalışmalarına destek verdi. Bu destek adına 1 milyon Euro’ya kiraladıkları helikopter için dönemin kuruyla 2 milyon TL vergi ödediğini açıklayan Levent, yetkililere seslenerek düzenleme talebinde bulundu.

haluklevent3.jpg

ÖDENEN STOPAJ VERGİSİ ŞOKE ETTİ

Marmaris yangınına AHBAP Derneği olarak yardımda bulunmak isteyen Haluk Levent, 3 yıl önce karşılaştığı vergi ödemesi ile ilgili konuştu. Levent, 1 milyon Euro’ya kiraladıkları yangın söndürme helikopteri için devlete 200 bin Euro stopaj vergisi ödediklerini açıklayarak yetkililere seslendi. Dönemin kuruyla 2 milyon Euro’ya tekabül eden bir vergi ödemesi gerçekleştirdiklerini söyleyen ve ciddi oranda KDV v stopaj vergisi verdiklerinin altını çizen Levent, halkın yararı için kamu yararına yapılan dernek yardımlarının KDV ve stopaj oranlarında iyileştirmeler getirilmesi çağrısında bulundu.

haluklevent1.webp

YANGINDA 18 GÜN KULLANILDI

Ülkenin her tarafında 3 yıl önce meydana gelen orman yangınlarına müdahale için harekete geçtiklerini ve AHBAP Derneği olarak yangın söndürme helikopteri kiraladıklarını anlatan Levent, bu helikopterin söndürme çalışmalarında 18 gün kullanıldığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Levent, sözlerinin devamında şunları söyledi:

“O dönemde 1 milyon Euro’ya yakın para ödemiştik. Ama en şaşkın kaldığımız durum devlete ödediğimiz 200 bin Euro stopajdı. Mevzuat dendi. Araştırdık doğru çıktı. O anda devlet memurunun yapabileceği bir şey yoktu maalesef. Sineye çektik. 6 Şubat depreminden sonra da yüzlerce konut yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Hepimizin beklentisi olan yüzde 1'lik KDV yüzde 20 oldu.”

haluklevent2.jpg

“TÜM SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRIMDIR”

Ödemeleri gereken vergilerle ilgili sağdan soldan para bularak ödediklerini ve ödemeye devam ettiklerini söyleyen Levent, konuyu yine araştırdıklarını ve hem mevzuat olarak karşılarına çıktığını ifade etti. Levent, “Başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilere çağrımdır. Bu durum için bir kanun değişikliği gerekiyor biliyorum. En azından halk yararına, kamu yararına elinden geleni yapmaya çalışan dernek ve kurumlara KDV oranlarında, stopaj oranlarında iyileştirmeler getirilsin. Lütfen.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.