Haniye'ye Tahran'da suikast: Kamala Harris detayı ortaya çıktı

Haniye'ye  Tahran'da suikast: Kamala Harris detayı ortaya çıktı

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da öldürülmesinin ardından ortaya dikkat çeken detaylar çıktı.

Orta Doğu'da kriz derinleşiyor. Dün gece Beyrut'ta bir bombalı saldırı gerçekleşti ve ardından Hamas lideri İsmail Haniye'nin İsrail tarafından öldürüldüğü iddia edildi. İsrail saldırıyı henüz üstlenmese de Hamas ve İran'dan gelen açıklamalar bu iddiayı doğruladı.

Bu kritik gelişmeler yaşanırken, ABD medyası da durumu değerlendirdi ve saldırı sonrası yaşananları aktardı. İsrail'in savunulması için Akdeniz'de hareketlilik yaşanırken, saldırının İran'da gerçekleşmesiyle ilgili dikkat çekici yorumlar yapıldı.

ABD ve İngiliz donanmaları şu anda Akdeniz'de ve İsrail ile Lübnan açıklarına doğru ilerliyor. Herhangi bir karşı saldırı durumunda bu donanmaların İsrail'i savunacağı belirtiliyor. Daha önce ABD ve İngiltere donanmaları bazı roket saldırılarını engellemişlerdi. ABD medyası, bu saldırının ardından İsrail'in olduğunu belirtiyor ve Hamas'la ateşkes görüşmelerinin sona erebileceğini ifade ediyor.

İsrail'in ABD'den habersiz bu saldırıyı gerçekleştiremeyeceğini savunan yorumlar da var. ABD medyası, İsrail'in bu saldırıyı Katar'da ya da Dubai'de yapabilecekken, bilinçli bir şekilde İran'da gerçekleştirdiğini, böylece hem Hamas'a hem Hizbullah'a hem de İran'a mesaj verdiğini ifade ediyor. Haniye'nin son fotoğrafının İran Cumhurbaşkanı ile birlikte olması da bu görüşü destekliyor.

ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun yapmış olduğu konuşma bütün dünyayı şaşırttı. ABD'li senato üyeleri, temsilciler meclisi üyeleri çığlıklar atarak Netanyahu'yu 5 6 dakika boyunca alkışladılar. Enteresan bir görüntüydü. ABD medyası buradan aldığı güçle Netanyahu'nun dönüp bu suikastı gerçekleştirdiğini söylüyor.

ABD açısından Ukrayna savaşı oy kaybettirdi. Ancak Hamas'a karşı elde edilen zaferler, iç kamuoyunda görevdeki başkana veya başkan adayının partisine puan kazandırıyor. Haniye'nin öldürülmüş olmasıyla ilgili Biden yönetimi çıkıp, "Yerini biz söyledik, bilgileri biz verdik" gibi açıklamalar yaparsa, bu Biden yönetiminin puan kazanmasına yarayacak, yani Kamala Harris'in işine yarayacak. Hatırlatmakta fayda var ki Kamala Harris, Netanyahu'ya mesafeli bir duruş sergilemiş ve İsrail lobisi tarafından eleştirilmişti. Bütün bu eleştirileri bertaraf edecek bir açıklama gelebilir Biden yönetiminden. Görünüşe göre bölgede tansiyon artacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.