Hasan Sözbilir'den uykuları kaçıracak açıklama. 'O fay kırılırsa... '

Hasan Sözbilir'den uykuları kaçıracak açıklama. 'O fay kırılırsa... '

Kahramanmaraş'taki Narlı Fayı hakkında uyarılarda bulunan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, fayın kırılması durumunda 6.7 büyüklüğünde bir depreme yol açabileceğini belirtti.

Türkiye, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle büyük bir yıkım yaşadı. Depremlerin ardından DEÜ, TÜBİTAK ve diğer paydaş kuruluşlar bölgedeki faylar üzerinde kapsamlı araştırmalar başlattı.

90368-7.jpgProf. Dr. Hasan Sözbilir ve ekibi, Şirvan, Cizre, Antakya, Ölüdeniz, Malatya ve Orta Anadolu fayları üzerinde incelemeler yapıyor.

NARLI FAYI'NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Prof. Dr. Sözbilir, Narlı Fayı üzerinde yaptıkları son incelemeleri ve elde ettikleri bulguları paylaştı.

90368-5.jpgNarlı Fayı üzerinde yaptıkları çalışmalar sırasında fayın güneyinde 3 tarihi deprem tespit ettiklerini belirten Sözbilir, bu fayın halen yüksek deprem tehlikesi taşıdığını vurguladı. Ayrıca, Narlı Fayı'nın kırılma olasılığının mevcut olduğunu, ancak henüz ani bir kırılma yaşanmadığını ekledi.

90368-4.jpgTEHLİKE VE ÖNLEMLER

Prof. Dr. Sözbilir, Narlı Fayı’nın yanı sıra Sakçagöz, Yesemek ve Hacıpaşa fayları üzerinde de incelemeler yapacaklarını belirtti. Bu fayların nasıl bir tehlike oluşturduğunu belirlemek amacıyla hendek açma çalışmalarının süreceğini söyledi.

90368-6.jpgNarlı Fayı'nın Kahramanmaraş ile Gaziantep arasında yer aldığını ve bu bölgedeki fayların kırılması durumunda her iki ili de etkileyebileceğini vurgulayan Sözbilir, bu nedenle depreme hazırlık çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

90368-3.jpg

90368-1.jpg

90368-2.jpg

90368.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.