Dev firma iflasın eşiğinde. Binlerce şirketin danışmanlığını yapıyordu

Dev firma iflasın eşiğinde. Binlerce şirketin danışmanlığını yapıyordu

Küresel ekonomik krizin etkileri Türkiye'de de kendini gösterdi.

Ülkenin önde gelen danışmanlık firmalarından Yöneylem Global Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi, iflasın eşiğine geldi. Şirket, konkordato başvurusu yaparak mahkemeden 2 ay ek süre aldı.

KÜRESEL KRİZ VURDU

2002 yılında kurulan Yöneylem Global, 2007 yılında Ar-Ge ve yatırım projelerine başlamış ve TÜBİTAK ile KOSGEB projeleriyle adından söz ettirmişti. Ancak, son yıllarda yaşanan küresel ekonomik dalgalanmalar, firmanın mali durumunu olumsuz etkiledi.

GEÇİCİ MÜHLET SÜRESİ UZATILDI

Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yöneylem Global'in 13 Ağustos 2024'te sona erecek geçici mühlet kararını 2 ay daha uzattı. Şirketin konkordato süreci, 13 Ekim 2024'e kadar devam edecek. Mahkeme, şirketin borç ödemelerini komiserlerin onayına tabi tuttu.

MAHKEME KARARI

Yöneylem Global'in konkordato kararı, Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne 2024/372 esas dosya numarasıyla duyuruldu. Şirketin geçici komiserleri olarak hukukçu bilirkişi Dr. Emine Develi Ayverdi, Yeminli Mali Müşavir Cengiz Kalfe ve Faruk Özkaya görevlendirildi.

Mahkeme, alacaklıların, ilandan itibaren 7 gün içinde konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir durumun olup olmadığını delilleriyle sunarak itirazda bulunabileceğini açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.