Tarhana çorbası hazırlanışı ne kadar zahmetli olsa da Türk mutfağında geniş yer tutan çorbalardan biri olarak biliniyor. Şifalı yapısı onu diğer diğer çorbalardan ayıran en önemli özelliği özellikle kış aylarında tüketilen tarhana çorbası ile ilgili uzmanlar uyarıyor.
PROBİYOTİK KAYNAĞI
Tarhana çorbasının yapımında kullanılan yoğurt fermente edilmiş bir ürün olduğu için sindirim sisteminize çeşitli faydaları bulunuyor içerdiği probiyotik bakteriler sindirim sisteminizin dengelenmesinde bağırsak sağlığınızı desteklemede önem taşıyor. Öte yandan içeriğindeki bazı baharatların yetiştirici etkisi sebebiyle kış aylarında sıklıkla tüketiliyor
UZMANLAR UYARIYOR
Soğuk algınlığı gibi durumlarda ilk akla gelen şeylerden biri de hastalıkların şifası için çorba tüketmek olabiliyor bu noktada da tercih edilen ilk çorbalardan biri tarhana oluyor ancak uzmanlar bu noktada uyarılarda bulunuyor birçok uzman tarhana çorbasıni hastayken tüketmeyi içerdiği yüksek un miktarı nedeniyle önermiyor. Bununla birlikte eğer tarhana çorbasından vazgeçemiyorsanız mutlaka tarhana çorbasını etli olarak tüketmeniz gerektiği de tavsiye ediliyor