Hatice Kolçak: Rekor düşüşe hazır olun

Hatice Kolçak: Rekor düşüşe hazır olun

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yatırımcılara ‘sakın yapmayın’ diyerek açıkladı.

Borsa ve mevduatta yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları tedirgin ediyor. Öyle ki zararına çıkışlar görülmeye başlandı. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yatırımcılara ‘sakın yapmayın’ diyerek açıkladı.

YATIRIM NEDİR?

Belirli bir amaç için para, zaman, emek veya diğer varlıkları kullanarak artırmak amacıyla yatırımlar yapılır. Yatırım yapmak, geleceğe yönelik finansal getiri elde etmek için bugünden kaynakları kullanmak anlamına gelir. Türkiye’de de yatırım yapan pek çok vatandaş var.

dolar-tl-2.jpg

BORSA FAİZ REKOR KIRDI

Yatırım araçları arasında ise anlık olarak borsa ve mevduat faizleri dikkat çekiyor. Dolar TL tarafında yaşanan durgunluk sonucunda yatırımlar borsa ve mevduata geldi. Merkez Bankası’nın faiz artırımına giderek yüzde 50 seviyesine getirmesi borsa ve mevduatın rekor kırmasının ana sebebi olduğu belirtiliyor.

dolar-3.jpg

KOLÇAK: DÜŞÜŞLERE HAZIR OLUN

Son günlerde ise borsa ve mevduatta yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları tedirgin ediyor. Öyle ki zararına çıkışlar oluyor. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yatırımcılara ‘sakın yapmayın’ diyerek açıkladı. Kolçak, “Yatırım fonundan bir hafta içerisinde ‘şu kadar zararım oldu, Ben bunu satıyorum’ söylemlerine inanamıyorum. Zaten bu yatırım fonunu ‘bir haftalık olsun’ diye alamazsınız. Bunun alınmayacağını defalarca altını çizerek söyledik. Çünkü borsa, yaşayan bir şey anlık, haftalık ve günlük düşüşlere hazır olacaksınız” dedi.

Borsayı bozacaklarını düşünmediğini söyleyen Kolçak, “Kısa vadede bozulmalar olsa da orta ve uzun vadede bir şekilde yoluna gidecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.