Hatice Kolçak: Yıl sonu rekor kıracak

Hatice Kolçak: Yıl sonu rekor kıracak

Hatice Kolçak, canlı yayında FED’in bu haftaki faiz kararına ve piyasada yaşanacakları değerlendirdi.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, canlı yayında FED’in bu haftaki faiz kararına ve piyasada yaşanacakları değerlendirdi.

Türkiye Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine kadar getirerek dolar tarafında yükselişi frenlemişti. 2 aylık durgunluk sonrasında dolar tarafında ufak bir kıpırdama olsa da 32 TL’den 33 TL bandına oynaklık yaşadı. ABD tarafından gelecek faiz oranı ise şimdiden dolar için merak ediliyor.

dolar-tl-2-001.jpg

PİYASA FAİZ KARARINI BEKLİYOR

Piyasanın bu hafta en merakla beklediği toplantı, FED faiz kararı toplantısı olacak. 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00'da faiz belli olacak. ABD Merkez Bankası, haziran ayı toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bırakmıştı. Piyasanın beklentisi ise faizin sabit tutulması yönünde.

KOLÇAK: YIL SONU OLUMLU TARAFINDAYIM

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, canlı yayında FED’in toplantısını değerlendirerek piyasa hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kolçak, “FED’in faizi sabit tutmasını bekliyorum. Powel’ın faizler ile ilgili açıklamaları bekleniyor. Faiz indirimi ile ilgili verecek mesajı önemli olacak. O zaman piyasayı destekleyecek. 73 bin 800 dolar bitcoin için kritik. Bunun kırılması gerekir ki yukarı çıksın. Ben bitcoin tarafında yıl sonu olumlu tarafındayım” dedi.

bitcoin.jpg

Dolar TL’nin yerinde oynamadığını belirten Kolçak, “Bu da altındaki hareketi kısıtlıyor. 2 bin 396 dolara kadar ons altın düştü. Ons altın 2 bin 485 dolara kadar gitmedikçe veya kırılmadıkça yeni zirvelere zor. Faiz indirimlerini ons altın bekliyor. ABD seçimleri de aynı şekilde etkileyecek. Bir de jeopolitik risklere bakacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.