Hava sıcaklıklarının artacağı tarih belli oldu! O bölgelerde yaşayanlar kavrulacak

Hava sıcaklıklarının artacağı tarih belli oldu! O bölgelerde yaşayanlar kavrulacak

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bugün hava durumu nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağış bekleniyor mu?, Sıcaklıklar düşecek mi? Vatandaşlar bu soruların yanıtlarını ararken, merak edilen konularda çeşitli açıklamalar yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahminlerini paylaştı ve 15 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Ayrıca, Prof. Dr. Orhan Şen, yağışlar ve sıcaklıkların yeniden artacağı tarihle ilgili bilgi verdi.

Picture background

"YER YER ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ OLACAK"

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Cuma yağışların; Ankara, Çankırı, Kırıkkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Adana ve Mersin'de yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında Zonguldak, Bartın, Bozkurt, Ayancık, Sinop’a kadar yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacak. Taşkın ve su baskınlarına karşı tedbir" ifadelerini kullandı.

o1

"YAĞIŞIN BİTMESİYLE PAZARDAN İTİBAREN SICAKLIKLAR 3-4 DERECE ARTACAK"

Şen bir sonraki paylaşımında "Sıcaklıklar iç ve kuzey batı kesimlerde yağışla birlikte 4-5 derece azaldı. Yağışın bitmesiyle pazardan itibaren 3-4 derece artacak. Önümüzdeki hafta bu bölgelerde aşırı sıcak beklemiyorum ortalamada." dedi.

o2

"İÇ ANADOLUNUN TAMAMINDA HAFİF YAĞMUR GEÇİŞLERİ"

Şen son paylaşımında ise "İstanbul bugün yağmurlu 29, Pazar 33 C. Ankara kuvvetli yağmurlu 28, Pazar 31 C, İzmir 33, pazar 37 C, Antalya 36, pazar 40 C. Rüzgar güney Ege kıyılarında kuzeybatıdan kuvvetli esecek. Bugün iç anadolunun tamamında da hafif yağmur geçişleri görülecek." ifadelerini kullandı.

o3

METEOROLOJİ'DEN SON HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz (Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu, Karadeniz ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize, Artvin, Ardahan, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

1

O İLLER İÇİN SARI VE TURUNCU KOD VERİLDİ

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kırıkkale ve Karabük için sarı kod, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Düzce için turuncu kod verdi.

uy1

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.