Havuzda 'serinleyim' derken ölebilirsiniz! Uzman isimden kritik uyarı geldi

Havuzda 'serinleyim' derken ölebilirsiniz! Uzman isimden kritik uyarı geldi

Havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek için havuza giden vatandaşlar için uzman isimden hayat kurtaracak uyarı geldi.

Havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek için havuza giden vatandaşlar dikkatli olmalı. Uzmanlar, yeterince temizlenmeyen havuzlarda bakteri, parazit ve mantarların üreyebileceğini ve bu durumun enfeksiyon kapma riskini artırdığını belirtiyor.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında havuzlarda enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Uğurcan, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.

aw236876-02.jpg

HAVUZLARDA BULAŞABİLEN ENFEKSİYONLAR NELERDİR?

Tifo ve dizanteri gibi bakteriyel enfeksiyonlar, bu enfeksiyonlar ishal, kusma ve karın ağrısına neden olabilir.Amip gibi paraziter enfeksiyonlar, kanlı ishal ve karın ağrısına neden olabilir. Adenovirüs ve rotavirüs gibi viral enfeksiyonlar ise ishal, kusma, ateş ve kas ağrısına neden olabilir. Candida mantarı enfeksiyonları ise özellikle genç kadınlarda idrar yolu enfeksiyonlarına yol açabilir.

HAVUZLARDA ENFEKSİYON KAPMA RİSKİNİ NASIL AZALTABİLİRSİNİZ?

Havuza girmeden önce ve sonra sabun ve suyla, havuzdan çıktıktan sonra ıslak mayo ve havlu kullanmaktan kaçının. Havuzun düzenli olarak klorlandığından ve temiz olduğundan emin olun. Kalabalık havuzlardan kaçının. Özellikle kreş çağındaki çocuklar ve yaşlı hastalar havuzdan sonra herhangi bir sağlık sorunu yaşarlarsa doktora başvurmalı.

ÖLÜMCÜL MÜ?

Yaşlılar ve bebekler enfeksiyonlara karşı daha savunmasızdır ve ölümcül olma riskleri daha yüksek oranda. Zayıf bağışıklık sistemi olan kişiler enfeksiyonlara karşı daha savunmasız olduğu için ölümcül olma riskleri daha yüksek olduğu belirtiliyor. Bazı bakteriyel ve viral hastalıklar diğerlerinden daha ölümcül olabiliyor. Erken teşhis ve tedavi, ölümcül olma riskini önemli ölçüde azaltabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.