Hayko Cepkin’den başıboş köpeklerle ilgili düzenlemeye tepki

Hayko Cepkin’den başıboş köpeklerle ilgili düzenlemeye tepki

Hayko Cepkin başıboş köpek düzenlemesine sosyal medyadan tepki gösterdi.

Başıboş köpekler ile ilgili yasa tasarısı görüşülmek üzere Meclis’e geliyor. Sayıları oldukça çoğalan başıboş köpekler özellikle kırsal alanlara yakın yerleşim yerlerindeki vatandaşlara büyük sorunlar çıkartıyor.

Başıboş köpek sorunu nedeniyle bugüne kadar birçok vatandaş hayatını kaybederken birçok kişide yaralandı. Bu konu üzerinden gelen şikayetleri değerlendiren hükümet, düğmeye bastı.

Hükümeti, başıboş köpek sorununu çözmek için İngiltere, Portekiz, İtalya gibi ülkelerde uygulanan modeli göz önüne alacak. Bu kapsamda Meclis’e gelmesi planlanan yasa tasarısında sahiplenilmeyen başıboş köpeklerin 30 günün sonunda uyutulacağı belirtiliyor.

Barınaklara konulacak olan başıboş köpeklerin fotoğrafları ilan sitelerine koyulup sahiplendirilmesi beklenecek. Sahiplendirilmeyen köpekler iğne ile uyutulacak.

HAYKO CEPKİN TEPKİ GÖSTERDİ

Kimi kesim tarafından desteklenen bu karar bazı kesimlerde tepkilere neden oldu. Ünlü sanatçı Hayko Cepkin’de yasa tasarısına tepki gösteren isimler arasında aldı.

Sosyal medya hesabından hükümete gönderme yaparak yasayı eleştiren Hayko Cepkin, “Gerekli bir rutin kısırlaştırma işlemi yapamayacak kadar bütçenizi ayıramayacak durumda olun, ama itibar diye diye de harcamadığınız gereksiz halt kalmasın.” diyerek “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.” İfadelerini kullandı.

X hesabından yaptığı paylaşımının altında sanatçının takipçileri ikiye bölündü. Bazı kullanıcılar Cepkin’i haklı bulurken kimisi de çıkması beklene yasayı savundu.

asdasdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.