Hayvanseverlerden sahipsiz hayvanlara ilişkin kanun teklifine tepki

Hayvanseverlerden sahipsiz hayvanlara ilişkin kanun teklifine tepki

Ankara'da hayvan hakları savunucuları, sahipsiz hayvanlarla ilgili yeni düzenlemeler öngören 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne tepki gösterdi.

TBMM önünde, Milli İrade Parkı'nda toplanan grup, aralarında çeşitli illerden gelen baro üyelerinin de bulunduğu bir oturma eylemi düzenledi. Hayvanseverler, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülecek olan teklifin geri çekilmesini talep etti.

Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, yaptığı açıklamada, kanun teklifinin hayvanların yaşam haklarını ellerinden aldığını belirtti. Köroğlu, "Teklif yarın ön Meclis'e sevk edilecek. Biz, barolar, sivil toplum örgütleri ve hayvan hakları savunucuları olarak, milletvekilleriyle aylardır görüşmeler yapıyoruz. Eleştirilerimizi, önerilerimizi ve gerekenleri aktarıyoruz.

Ancak iktidar partisi bu teklifi Meclis'e sevk ettiği için tepkilerimizi göstermek istedik. Katliamlara yol açacak bu yasayı geri çekin ve bu haliyle 'hayır' oyu verin çağrısında bulunuyoruz," dedi.

66967614444c830895f92ba1.webp

Grup, milletvekillerinin dikkatini çekmek ve konuyu gündemde tutmak amacıyla seslerini duyurmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.