Hazır olun La Nina geliyor: Bu sonbahar öncekilerden farklı olacak

Hazır olun La Nina geliyor: Bu sonbahar öncekilerden farklı olacak

Sonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları da düştü. Meteoroloji uzmanı, La Nina için herkesi uyarırken, bu sonbaharın öncekilerden farklı olacağını da belirtti.

Meteorolojik gelişmeleri yakından takip edenler, son dönemde en dikkat çekici hava olaylarını olan La Nina ve El Nino'nun neler olduğunu merak ediyorlar. Bu konuda bilgi veren Meteorolog Bünyamin Sürmeli, YouTube kanalında "La Nina ne yapar?" sorularını yanıtladı. Sürmeli'ye göre, La Nina ticaret rüzgarlarının ve alizelerin güçlenmesine sebep olur, El Nino ise bu rüzgarların zayıflamasına neden olur. Küresel ısınmanın etkileri ise bu olayların yaşanması kısıtlanıyor.

Sürmeli ayrıca, bu yıl La Nina'nın çok güçlü olmadığını belirtiyor ve küresel ısınmanın etkilerinin bu durumun hafifletildiğini vurguluyor. Özellikle Pasifik'e kıyısı olan ülkeler dışında, bu yıl için lokal tahminlerin zor olduğunu ifade ediyor.

"BU SONBAHAR FARKLI OLACAK"

Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir ise sonbaharın gelişiyle birlikte hava koşullarının değişeceğini belirtiyor. Afrika'dan gelen hava kütlelerinin etkisinin azaldığını ve bölgesel şiddetli yağışların artacağını söylüyor. İstanbul, Balkanlar, Trakya, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz ve Ege'nin iç kesimlerinde gösteriler devam ederken, hava sıcaklıklarında düşüşün yaşanacağı öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.