Hazır olun! Yarın yüzde 40 zam geliyor

Hazır olun! Yarın yüzde 40 zam geliyor

Hazır olun, yarından itibaren HGS alt limit fiyatlarına yüzde 40 seviyesinde bir zam yapılacağı iddia edildi. İşte yeni fiyatı...

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatları, 1 Nisan itibarıyla yüzde 75 oranında zamlanmıştı. Bankacılık sektörü, Temmuz ayında HGS alt limit fiyatlarına yüzde 40 seviyesinde bir zam yapılacağını konuşuyor. 31 Mart seçimlerinden önce yapılan açıklamada, HGS alt limit fiyatlarına yüzde 75'lik zam yapıldığı duyurulmuştu. Yılın ilk aylarında 100 TL olan alt limit, 3 Nisan itibarıyla 175 TL'ye yükseltilmişti. Temmuz ayında yapılan zamların ardından bu limitin yeniden değiştirileceği iddia ediliyor.

YENİ FİYATLAR

HGS yüklemelerinin büyük bölümü bankaların mobil uygulamaları üzerinden yapıldığından, zam iddiasına ilişkin ilk bilgilerin özel bankalara talimat yoluyla iletildiği öğrenildi. Bu hafta içerisinde bankaların müşterilerine konuya ilişkin bilgilendirme mesajı göndermesi bekleniyor.

Bu değişiklikle birlikte, 1. sınıf HGS ürünlerinin otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanmaması hedefleniyor. Otomatik yükleme tutarı da 245 TL olarak güncellenecek.

EKONOMİSTLERDEN TEPKİLER

Elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38'lik zammın ardından doğalgaz fiyatlarının da otomatik olarak yükseleceği öğrenildi. Temmuz ayında artan ÖTV ile birlikte akaryakıt, sigara ve alkol fiyatları da zamlandı. Ekonomistler, bu zamların enflasyonu düşürme hedefiyle çeliştiğini belirterek, Türkiye'de uzun süre daha yüksek enflasyon görülmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.