Her gün iki tane çiğnemek o hastalıkların kökünü kurutuyor! Duyan aktara koşuyor

Her gün iki tane çiğnemek o hastalıkların kökünü kurutuyor! Duyan aktara koşuyor

Padişah sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan o besini her gün iki tane çiğnemek pek çok hastalıkların kökünü kurutuyor.

Osmanlı döneminde kullanılan baharatlar ve bitkiler, sundukları sayısız fayda ve şifalarıyla dikkat çeker. Padişah sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan kakule, kokusuyla doğrudan mideyi etkiler. Kakulenin anti-inflamatuar özellikleri vardır ve ağız kokusunu giderdiği gibi hıçkırığı da anında keser. Ayrıca şişkinlik, kabızlık ve gaz problemlerine de iyi gelir. Stres ve kaygıyı hafifletmek için de kullanılabilir.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Güney Asya'da yetişen ve safran kadar pahalı olan kakule, nadir bulunan bitkilerden biridir. Ancak Osmanlı mutfağında sıkça yer alırdı. Padişahlar, kakuleyi karabiber ve karanfil ile karıştırarak tüketirlerdi. Ferahlatıcı etkisiyle öne çıkan kakule, keskin ve kuvvetli tadıyla yemeklerin kokusunu ve tadını bastırdığı düşünülse de, Türk kahvesi gibi içeceklerde lezzeti bozmadan hoş bir aroma katar.

454962.jpg

Kakule, tıbbın da gözdesidir. Mide ağrıları, sindirim sorunları, gaz ve hazımsızlığa karşı mideyi rahatlatan bir etkiye sahiptir. Küçük bir miktarı bile mide bulantısını giderebilir.

KAKULE NASIL TÜKETİLİR?

Kakule genellikle içeceklerde, özellikle çay ve kahvede aroma vermek için kullanılır. Çay olarak tüketmek isterseniz, kakule tanelerini demleyip bal ve limon ile tatlandırabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.