Her gün yiyince beyni 10 yaş birden gençleştiriyor ‘Tıp dünyası şokta’

Her gün yiyince beyni 10 yaş birden gençleştiriyor ‘Tıp dünyası şokta’

Beyni güçlendiren 6 besin belli oldu. Her gün yiyince beyni 10 yaş birden gençleştiriyor.

Beynimiz, bedenimizdeki en önemli organlardan biridir ve onu korumak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Sağlıklı beslenme, beyin fonksiyonlarını optimize etmenin ve hafızayı korumak için yapabileceğimiz en önemli şeylerden biridir.

BEYNİ GÜÇLENDİREN BESİNLER NELERDİR?

Beynimizi 10 yaş birden gençleştiren besinler ise şu şekilde;

YABAN MERSİNİ

Antioksidanlar açısından zengin olan yaban mersini, bilişsel performansı artırır ve beynin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Yaban mersini hafızayı ve konsantrasyonu da geliştirebilir.

YAĞLI BALIK

Somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklar, beyin fonksiyonları için gerekli olan omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega-3 yağ asitleri hafızayı, öğrenmeyi ve ruh halini iyileştirebilir.

18479.jpeg

TOHUMLAR VE FINDIK

Ceviz, badem, keten tohumu ve chia tohumu gibi tohumlar ve fındıklar, E vitamini, B vitaminleri ve magnezyum gibi beyne faydalı besinler açısından zengindir. Bu besinler hafızayı, konsantrasyonu ve bilişsel işlevi geliştirmeye yardımcı olabilir.

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata, flavonoidler ve antioksidanlar açısından zengindir ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bitter çikolata hafızayı, konsantrasyonu ve ruh halini geliştirebilir.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Ispanak, lahana ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler, K vitamini, folat ve lutein gibi beyne faydalı besinler açısından zengindir. Bu besinler hafızayı, konsantrasyonu ve bilişsel işlevi korumaya yardımcı olabilir.

ZERDEÇAL

Kurkumin adı verilen güçlü bir anti-enflamatuar bileşik içerir. Kurkumin hafızayı ve beyin fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olabilir.

Beyin sağlığını korumak için; sağlıklı ve dengeli beslenin, düzenli egzersiz yapın, yeterince uyuyun, stresi yönetin, zihninizi aktif tutun ve sigara ve alkolden uzak durun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.